1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Linçten linçe sığınarak kurtulmak!
Linçten linçe sığınarak kurtulmak!

Linçten linçe sığınarak kurtulmak!

Türkiye’nin son yıllarda içine girdiği siyasi kaos toplumu nasıl etkiliyor?

20 Ekim 2021 Çarşamba 10:53A+A-

HAKSÖZ HABER

Trabzon’da araçtan inen dört kişi tarafından darp edilen şahıs kaba kuvvetten kurtulmak için sosyolojinin angaje olduğu argümanlara sığındı. İlk başta akıllıca gelen bu hareketin yapılan araştırmalar sonucunda  iftiradan beslendiği ortaya çıktı.

Araçtan inerek kendisi darp etmek isteyenlere karşı “Terörist” ithamında bulunan şahsa çevredekiler destek olmak için anında toplanıyor. Bir kişiyi darp etmek isteyen saldırganlar bu sefer onlarca kişi tarafından linç edilme riskiyle karşı karşıya kalıyorlar.

Polisin müdahalesi sonucunda son anda yatıştırılan hadise sonrasında araçtan inen saldırganlar hakkında araştırma yapılıyor. Yapılan araştırmada saldırgan grubun “terörle” herhangi bir bağlantısının olmadığı tespit edildi.

154511941-trabzonda-gerginligi-polis-onledi-8.jpg

Linç girişiminden linçe sığınarak kurtulan şahsın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kendisine yönelik tehdidi “terör” ithamını kullanarak aşmaya çalışan kişi toplumumuzun son yıllardaki ruh halini özetleyen bir tavır alış gösteriyor.

Birbirine karşı muhbir mantığıyla hareket eden ve “terör” gibi ağır bir ithamı kullanarak işin içinden sıyrılmaya çalışan bir denge kayba söz konusu. Özellikle FETÖ davalarında iyice ayarı kaçan terör tanımlaması artık herkes için kullanabilir bir hale geldi.

İnsanlar ise birisinin bu ithama maruz kalması durumunda teyakkuzla yaklaşmaktansa linç mantığıyla hareket etmeyi tercih ediyor! Türkiye’nin geleceği adına oldukça düşündürücü bir durum söz konusu!

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum