1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Lieberman: Gazze Yeniden İşgal Edilmeli
Lieberman: Gazze Yeniden İşgal Edilmeli

Lieberman: Gazze Yeniden İşgal Edilmeli

İsrail'in hava saldırısında 3 İslami Cihad üyesini öldürmesinin ardından, İsrail'e roket yağmuru düzenlendi. Lieberman, bu saldırının ardından Gazze'nin tümünün yeniden işgal edilmesi gerektiğini öne sürdü.

13 Mart 2014 Perşembe 12:46A+A-

İsrail askerlerinin son günlerde bazı Filistinlileri öldürmesinin ardından, Gazze'den İsrail'e füze yağmuru düzenlendi. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, en az 50 roket atıldığını söyledi.

Roket saldırısını İslami Cihad'ın silahlı kolu Kudüs Tugayları üstlendi.

İsrail'in düzenlediği hava saldırısında, önceki gün 3 İslami Cihad üyesinin öldürülmesinin ardından düzenlenen roket saldırıları ile ilgili açıklama yapan grup, "Kudüs Tugayları, İsrail'in saldırganlığına, roket yağdırarak cevap vermiştir" dedi. Saldırının adını "Sessizliği Bozmak" olarak açıklayan grup, en az 130 roket ve havan topu attıklarını belirtti.

İsrail Gazze'yi yeniden işgal etmeli

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman ise saldırıların ardından, İsrail'in Gazze şeridini yeniden işgal etmesi gerektiğini savundu. Lieberman, "50 roketi aşan yaylım ateşinin ardından, Gazze şeridinin tümünü yeniden işgal etmekten başka alternatif yok" diye konuştu.

İsrail 2005 yılının yazında askerlerini ve Yahudi yerleşimcileri Gazze'den çekmişti ancak 2007 yılından bu yana 1.7 milyon Filistinli abluka altında yaşıyor.

Kudüs Tugaylarının üstlendiği saldırının, İsrail ordusunun 177 Filistinliyi öldürdüğü 2012 yılının Kasım ayındaki 8 günlük saldırının ardından, Gazze tarafından düzenlenen en yoğun roket yağmuru olduğu belirtildi.

İsrailli bir güvenlik yetkilisi AFP'ye 25 roket atıldığını anlatırken, ordu rakamı "20'den fazla" olarak verdi. İsrail radyosu ise 55 roket atıldığını duyurdu.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, roket yağmuruna büyük bir güçle cevap verecekleri tehdidinde bulundu. "Bize zarar vermek isteyenleri vurmaya devam edeceğiz, onlara karşı büyük bir güçle hareket edeceğiz" dediği belirtildi.

(incanews)

 

HABERE YORUM KAT