1. HABERLER

  2. HABER

  3. Lice'de Hüda-Par Üyelerine Çirkin Saldırı
Lice'de Hüda-Par Üyelerine Çirkin Saldırı

Lice'de Hüda-Par Üyelerine Çirkin Saldırı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde seçim çalışması yürüten Hüda-Par üyeleri, bir grubun taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırısına uğradı. Bazı kişilerin yaralandığı olayda Hüda-Par üyelerine ait bir araç ateşe verildi.

30 Ocak 2014 Perşembe 21:20A+A-

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde seçim çalışması yürüten Hüda-Par üyeleri, bir grubun taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırısına uğradı. Olayda bazı kişilerin yaralandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kulp ilçesinde seçim bürosunun açılışının ardından Diyarbakır'a dönen Hüda-Par'lılar, yol güzergahındaki Lice ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sonrasında araçlara binen partililer, ilçe merkezinde bir grubun taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırısına uğradı. Bunun üzerine partililer araçları terk ederek, olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Olay yerinde bırakılan araçlardan biri ateşe verildi, diğer araçlar ise hasar gördü. Geniş güvenlik önleminin alındığı ilçede gerginliğin sürdüğü öğrenildi.

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AA muhabirine, partililerin Kulp ilçesindeki seçim bürosu açılışı sonrasında Lice'ye gittiklerini belirterek, "Burada esnaf ziyareti yapıldı. Daha sonra partililerimiz ilçeden ayrılırken, konvoyun gerisinde kalan bazı araçlar, PKK lehine slogan atan bir grup tarafından saldırıya uğradı. Olayla 3-4 kişi yaralandı. Araçlar hasar gördü. Partililerimiz, ilçeden ayrıldı" dedi.

İstanbul'da MHP'nin seçim bürosuna yapılan saldırıyla ilgili BDP'li yöneticilerin açıklamalarda bulunduğunu dile getiren Yapıcıoğlu, "Bizim partimize yönelik 10'a yakın saldırı oldu. Ancak hiçbirinde böyle bir açıklama yapmadılar" diye konuştu.

Yaralılar tedavi altına alındı

Diyarbakır Vali Vekili Zafer Engin, "Lice'deki olayda 16 yaralı var. 2'si Diyarbakır'a getirildi, 14'ü de Lice'de ayakta tedavi edildi" dedi. 

Vali Vekili Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hüda-Par heyetinin Lice ilçesinde esnaf ziyareti sırasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğünü, kavgaya emniyet ekiplerinin müdahalesiyle heyetin Diyarbakır'a gönderildiğini söyledi.

129984.jpg

Halk HÜDA PAR binası önünde toplanıyor

Seçim çalışmaları kapsamında Lice esnafını ziyaret eden HÜDA PAR heyetine düzenlenen saldırıdan sonra halk, partinin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanıyor.

Lice’de 10  HÜDA PAR üyesinin BDP’lilerin  taşlı, molotoflu ve bıçaklı saldırısında  yaralanmasından sonra Diyarbakır’da halk, Hür Dava Partisi Diyarbakır İl binasına akın ediyor.

HÜDA PAR Diyarbakır il binası önünde toplanan vatandaşların sayısı geçen her dakika artıyor. Hastanelerde tedavi gören HÜDA PAR’lıları ziyaret  binlerce kişi, daha sonra HÜDA PAR İl binası önünde toplandı.

Parti binası önünde toplanan binler tekbirler getirerek  "PKK şaşırma sabrımızı taşırma, BDP şaşırma sabrımızı taşırma!"şeklinde sloganlar atıyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

12 Yorum