1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya’nın Feshedilmiş Meclisinden Hafter’e Terfi
Libya’nın Feshedilmiş Meclisinden Hafter’e Terfi

Libya’nın Feshedilmiş Meclisinden Hafter’e Terfi

Libya’nın darbeci “Temsilciler Meclisi” çatışmaların bitirilmesi için yapılan görüşmeler devam ederken Halife Hafter’i “Genelkurmay Başkanı” olarak atadı.

11 Mart 2015 Çarşamba 08:43A+A-

Lokman Doğmuş / Haksöz Haber

Libya’nın darbeci “Temsilciler Meclisi” çatışmaların bitirilmesi için yapılan görüşmeler devam ederken Halife Hafter’i “Genelkurmay Başkanı” olarak atadı. Hafter’in kendi el yazısıyla yazıp okuduğu “yemin” metninde anayasa ve 17 Şubat devrimini zikretmemesi dikkat çekti. Yemin töreninin Tobruk’taki askeri kışlada sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleştiği bildirildi. Gözlemciler bunun sadece Hafter’in işlediği suçlara resmi bir kılıf bulma amaçlı olduğunu belirtiyor. Meclis geçtiğimiz günlerde Hafter’in rütbesini de generalliğe yükseltmişti. Hafter, bir Suudi televizyonuna yaptığı açıklamada Kaddafi dönemi bütün eski subayların orduya geri çağrılacağını açıkladı.

Milli Genel Kongre sözcüsü Ömer Hamidan ise Tobruk’ta toplananların bir savaş suçlusunu tayin etmeleri gibi adımların görüşmeleri sekteye uğrattığını söyledi.

Bu arada Cezayir’de Libyalı siyasi partiler de aynı çerçevede bir araya geldi. Görüşmeler öncesi Adalet ve İnşa Partisi her iki meclise bağlı hükümetlerin de feshedilmesini de içeren üç aşamalı bir plan açıkladı.

Libya’da darbecilerle devrim yanlıları arasındaki devam eden çatışmaların bitirilmesi için 14 Ocak’ta Cenevre’de başlayan görüşmelere katılan taraflar bugün Fas’ta yeniden bir araya gelecek.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT