1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya'da Türk Şirketlerine Yasak
Libya'da Türk Şirketlerine Yasak

Libya'da Türk Şirketlerine Yasak

Libya'daki darbe yanlısı emekli General Halife Hafter'in desteklediği Tobruk yönetimi, ülkede projeleri olan tüm Türk şirketlerini uzaklaştırma kararı aldı.

23 Şubat 2015 Pazartesi 15:35A+A-

Başbakanı Abdullah Sini'nin liderliğindeki darbeci Tobruk yönetimi'nin resmi internet sayfasında yer alan haberde, "Dün Beyda kentinde olağanüstü toplanan geçici hükümet bakanları Türk şirketlerini Libya'dan çıkarma kararı aldı" ifadeleri yer aldı.

Haberde ayrıca "Toplantı kapsamında yabancı şirketlerle yapılan tüm proje sözleşmelerinin gözden geçirilmesine karar verildiği" dile getirildi.

Sini, geçen hafta Şarku'l Evsat gazetesine verdiği mülakatta, Türkiye'yi Libya’nın içişlerine karışmakla suçlamış ve Libya’da faaliyet gösteren Türk şirketlerini ülkeden çıkarmakla tehdit etmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ise geçen perşembe günü yaptığı açıklamada Türkiye'nin 17 Şubat devriminin başından bu yana Libya’nın yeniden imar ve inşası ile devlet kurumlarının kapasitelerinin geliştirilmesi için sağladığı desteğe vurgu yapmıştı.

Libya'da emekli general Hafter'in, Zintan merkezli milis gruplarla ortaklaşa başlattığı darbe girişimi, Trablus ve Misrata merkezli devrimci gruplarla ortak hareket eden Trablus merkezi yönetimi tarafından engellenmişti.

HABERE YORUM KAT