1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. “Libya, Yönetimde Şeriatı Esas Alacak!”
“Libya, Yönetimde Şeriatı Esas Alacak!”

“Libya, Yönetimde Şeriatı Esas Alacak!”

Libya Ulusal Geçiş Konseyi lideri Abdülcelil, yeni yasalarda şeriatın temel alınacağını söyledi.

24 Ekim 2011 Pazartesi 16:13A+A-

Libya Ulusal Geçiş Konseyi lideri Mustafa Abdülcelil, kurtulduğunu resmen ilan ettikleri ülkelerinde yasaların şeriatı temel alacağını ve şeriatı ihlal eden eski yasaların geçersiz olduğunu söyledi.

Kaddafi’nin ölü ele geçirilmesi sonrasında, Libya’nın yeni yönetimi başkaldırının başladığı Bingazi kentinde “Kurtuluş Günü”nü kutladı. Ulusal Geçiş Konseyi’nin lideri Mustafa Abdülcelil, Tahrir Meydanı’nı dolduran on binlerce Libyalının önünde yaptığı konuşmasında desteklerinden dolayı BM’ye ve Arap Birliğine teşekkür etti. Konuşmasında ayrıca ülkede Şeriat’ın uygulanacağını söyledi.

"BU YASA İSLAM'A AYKIRI"

Kaddafi rejimine yönelik isyanın başkenti olan Bingazi’de düzenlenen törende konuşan Abdülcelil örnek olarak faiz ve çokeşliliği ilgilendiren yasaları saydı:

Mesela boşanma ve evliliği düzenleyen yasa... Bu yasa İslam’a aykırı. Faizle iş yapmayan İslami bankalar kurmak istiyoruz. Faiz insanlar arasında dert ve nefret yaratıyor.

Kaddafi döneminde uygulanan ve Abdülcelil’in sözünü ettiği yasalar çokeşliliği yasaklıyordu. Abdülcelil ayrıca silahlı kutlamaların da İslam hukukunda yerinin olmadığını ve yasaklandığını sözlerine ekledi.

UGK’nın Sözcüsü Hafız Goga ise kalabalığa “Başınızı dik tutun, özgür bir Libyalısınız” diye seslendi. 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum