1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya Darbecileri Yakıp Yıkmaya Devam Ediyor
Libya Darbecileri Yakıp Yıkmaya Devam Ediyor

Libya Darbecileri Yakıp Yıkmaya Devam Ediyor

Libya'da darbe yanlısı çeteler Sidre Limanı'nındaki altı petrol deposunu ateşe verdi.

28 Aralık 2014 Pazar 17:58A+A-

Lokman Doğmuş / Haksöz Haber

Libya'da darbe yanlısı çetelerin el koyduğu petrol bölgelerini geri almak için "Şuruk Operasyonu" başlatan Fecr-i Libya güçlerinin Sidre Limanı'nı kuşatmasından sonra çetelerin altı petrol deposunu ateşe verdiği, ancak olayı Fecr güçlerine yıkmaya çalıştığı bildirildi. Taktiğin daha önce Trablus'tan çıkarılan çetelerin taktiği ile aynı olduğuna dikkat çekiliyor. Trablus'tan kaçan darbe güçleri havaalanı yolu üzerindeki petrol depolarını ateşe vermiş, darbe yanlısı medya ise Fecr güçlerini suçlamıştı.

 Bu arada darbecilerin savaş uçakları Fecr güçlerine ait bir sahra hastanesini bombaladı. Sağlık ekibinin de isabet aldığı olayda iki doktor hayatını kaybetti, yedi kişi de yaralandı. Hefter’e bağlı güçler Mısrata’daki demir-çelik fabrikasını da bombaladı. Darbeciler daha önce Bingazi’de bir üniversiteyi yakmış ve devrime destek veren bazı kişilerin evlerini yıkmıştı.

Öte yandan Fransa savunma bakanı Jean-Yves Le Drian, Libya’nın güneyinin bir terör kalesi haline geldiğini, DAİŞ’in özellikle Derne’de bağlantı noktalarının olduğunu iddia ederek bölge ülkelerini mücadeleye çağırdı. Bu açıklama ile aynı paralelde Libya’nın anayasa mahkemesince ilga edilen ve darbecileri destekleyen “Temsilcileri Meclisi”nin “dışişleri bakanı” da Kahire’de Mısır darbecilerinin dışişleri bakanı ile birlikte yaptığı açıklamada  Bingazi ve Derne’de DAİŞ’in güçlendiğini iddia etti.  

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT