1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. LGBT'li Sapkının Şarkı Sözleri YKS’da Soru Olarak Soruldu
LGBT'li Sapkının Şarkı Sözleri YKS’da Soru Olarak Soruldu

LGBT'li Sapkının Şarkı Sözleri YKS’da Soru Olarak Soruldu

YKS’nın Türkçe testindeki bir soru LGBT savunucusu olan şarkıcıya aitti.

29 Haziran 2020 Pazartesi 18:26A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen YKS sınavının ilk aşaması olan TYT'nin Türkçe testindeki bir soru LGBT savunucusu olan şarkıcıya aitti.

ÖSYM’nin sorusunda önce şarkıcının kendisi tanıtılmış ardından şarkıcının adı ve şarkının sözleri yer almıştı. Sorunun tamamı incelendiğinde normal bir Türkçe sorusu olarak düşünülebilir. Ancak sınavın LGBT’lilerin Onur haftası olarak adlandırdıkları bir haftaya denk gelmesi ayrıca sorulan sorunun kasıtlı olarak mı seçildiği oldukça düşündürücü bir durum olarak belirmekte.

Mecazen bile olsa soruda yer alan ifadelerin “Gözümün gördüğü, göğsümün bildiği ile bir değil” bugünlerde LGBT’lilerden sıklıkla duyduğumuz söylemlerle de benzerlik içerisinde.

Açıkçası sorunun tamamı okunduğunda toplumsal normlara ve gerçeklere, aykırı bir tutum ve davranışın ne kadar doğru olduğu savı destekleniyor görünmekte. ÖSYM’de soruları hazırlayan komisyonun kasıtlı olarak böyle bir soruyu sınava dâhil ettiklerini düşünmekteyiz.

TYT Türkçe testinde, kendisini LGBT aktivisti olarak adlandıran şarkıcı Mabel Matiz’in bir şarkısının sözlerine yer verilip, soruda bu sözün ne anlama geldiği sorulmuştu. Sınav sürecinin ve sınavın yoğun pandemi önlemleri altında yapıldığı düşünüldüğünde, zihinleri bulandıran bu sorunun sebebi hikmetini merak etmekteyiz.

cc9f28d4-9419-40e7-827f-1a78be435865.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum