1. HABERLER

  2. HABER

  3. Leyla Zana Meclis'te Açlık Grevine Girdi
Leyla Zana Mecliste Açlık Grevine Girdi

Leyla Zana Meclis'te Açlık Grevine Girdi

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Meclis'teki odasında açlık grevine başladığını duyurdu.

15 Kasım 2012 Perşembe 10:53A+A-

 

Diyarbakır Bağımsız Leyla Zana, Meclis'teki makam odasında açlık grevine başladı.

Zana, bazı cezaevlerinde 64 gündür süren açlık grevi eylemine destek için bu kararı aldığını söyledi. Makam odasındaki açlık grevinin ne kadar süreceği ise bilinmiyor.

Geçen hafta Diyarbakır'da açlık grevindeki mahkumları ziyaret eden Zana, sonrasında yaptığı açıklamada 'hükümeti konuyla ilgili somut adım atmaya' çağırmıştı.

Zana mahkumlarla ilgili de "Hepsini çok zayıflamış gördüm. Manevi olarak benim üzerimde çok ağır bir duygusal etki bıraktı" ifadelerini kullanmıştı.

DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Zana’nın Meclis’e mesaj vermek için açlık grevini Meclis’te bulunan odasında sürdüreceğini söyledi.

Cezaevlerinde devam eden açılık grevlerine ilişkin BDP'li milletvekillerinin başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana da katıldı.

Zana ilk olarak odasında, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici ve DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk ile biraraya geldi. Zana’nın açlık grevine ilişkin açıklama yapan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, Zana’nın itibariyle açlık grevine başladığını söyledi. Türk, Zana'nın süreci tıkamak amacıyla açlık grevine başlamadığını belirterek, “Tam tersine sürecin kolaylaşması, diyalog ortamının oluşturulması için bugün açlık grevine gitme kararı almıştır. Sayın Zana Meclis'e, topluma mesaj vermek için TBMM'deki odasında açlık grevini başlatma kararı aldı. Bizler de arkadaşımızın aldığı bu kararı saygıyla karşılıyoruz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT