1. HABERLER

  2. HABER

  3. Levent Ersöz: ‘Bildiklerimi Söyletmesinler’
Levent Ersöz: ‘Bildiklerimi Söyletmesinler’

Levent Ersöz: ‘Bildiklerimi Söyletmesinler’

Levent Ersöz, Ergenekon davasında tutuklu yargılanan İlker Başbuğ’a yazdığı mektupta, İlker Başbuğ’u eleştirdi.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 04:23A+A-

KENAN KIRAN / YENİ AKİT

Akit, Ergenekon Terör Örgütü davası ve Balyoz Darbe Planı davasında tutuklu yargılanan Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz’ün, Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’a yazdığı mektuba ulaştı.

“En Son Emrinde Çalıştırdığı Bir Adam Alınınca Ortalığı Ayağa Kaldırdılar”

Levent Ersöz, Ergenekon davasında tutuklu yargılanan İlker Başbuğ’a yazdığı mektupta, İlker Başbuğ’u eleştirdi.

Ersöz, mektubunda, İlker Başbuğ’un tutuklanmadan önce Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Daire Başkanlığı’nda görevli olduğu dönemde Albay Dursun Çiçek’i koruduğunu ima ederek, “En son emrinde çalıştırdığı bir adam alınınca ortalığı ayağa kaldırdılar. Yazık değil mi bize yani. Sanki emirlerinde çalışmak mı lazım bunları korumak için” dedi.

“Yanımızda Olan Başkaları Dışarıda Elleri Kolları Serbest Dolaşıyorlar”

Levent Ersöz, kendisi, Jandarma Eski Genel Komutanı Emekli Orgeneral Şener Eruygur ve 1. Ordu Eski Komutanı Emekli Orgeneral Hurşit Tolon’a görev verildiğini ve çalıştırıldıklarını belirterek, “Yanımızda olan başkaları dışarıda elleri kolları serbest dolaşıyorlar. Eee biz niye buradayız. Naptık ki biz? Ben bunu kabullenemiyorum (…) Korkusuzca bildiklerimi doğruyu söyletmesinler” diye konuştu.

İşte O Mektup

Emekli Orgeneral Şener Eruygur’un Jandarma Genel Komutanı olduğu dönemde Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Tuğgeneral Levent Ersöz’ün, Genelkurmay Eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ’a yazdığı mektupta şu ifadeler geçiyor:

“Bize Görev Verip Çalıştırırken İyiydi De Şimdi Ne Oldu?”

“TSK bu kadar insana sahip çıkmaz mı? Yaa en son emrinde çalıştırdığı bir adam (Albay Dursun Çiçek’i kastediyor) alınınca ortalığı ayağa kaldırdılar. Yazık değil mi? (…)Yazık değil mi bize yani. Sanki emirlerinde çalışmak mı lazım bunları korumak için. Yani onları buradan kurtarmak için. Yazık değil mi bize yani. İlker Paşa’nın emrinde çalıştı şimdiki onun yardımcıydı. İnsaf ya onun için toplandılar.”

“Bir Tuğgeneral Olarak Ne Yapabilirim Ben?”

“Onlara ben Allah var korkusuzca bildiklerimi doğruyu söyletmesinler. Bunu mu söyletmek istiyorlar yani. Nerdeydi onlar? Kime bağlı? Ona mı bağlı? O şerefsize mi bağlı? O insanlar onurundan konuşmadılar. Eğer biraz onurlu insanlar varsa çıkar bunu anlatırlar yaaa. Tüm TSK ve generaller bunu bilir yaaa! Bizim yani yemin ettiğimiz ordu bu değil. 135 yıl önce yook 40 yıl önce yemin ettiğimiz bu ordu değil. Bu ordu değil.”

“Allah Sizin Belanızı Versin”

“Ne Hurşit (Emekli Orgeneral Hurşit Tolon) Paşa için ne de Şener Paşa (Emekli Orgeneral Şener Eruygur) için. Yani bize görev verirken, çalıştırırken çalıştırdıkları. Yanımızda olan başkaları dışarıda elleri kolları serbest dolaşıyorlar. Eee biz niye buradayız. Naptık ki biz? Ben bunu kabullenemiyorum. O iki tane adamı karşıma alıp Allah sizin belanızı versin demek istiyorum! Bu kadar isyan ediyorum. Oturup yazabilirim de. Her an için yapabilirim her an. Çünkü artık bu noktaya geldi. Ben konuşursam TSK ne hale gelir?”

“Bütün Bunları Siz Yaptınız” Dediler

“Şener Paşa’dan (Şener Eruygur) sonra adam bizi çağırdı. 2 general beraber. ‘Bütün bunları siz yaptınız’ dedi. Allak bullak ettiler her tarafı. Benim bütün dairemi dağıttılar. Bizleri başka yerlere gönderdiler. Sizin için 2 tane tuğgenerali asmak nedir ki? Hiç önemli değil o gün bunları yapsalardı TSK bugün bu hale düşmezdi. Şu aşamada bile ben çıkar derim ki, ‘Kardeşim sen vaktinde bunu yapmadın sen sorumlusun!’ Ben bunu çıkar konuşurum orda. O zaman ne olacak bu TSK’nın hali bu ülke ne hale gelir yaa.”

“Keşke Hırsızlık Yapsaydın Da Bugünleri Görmeseydin”

“İşte bunun için savaşıyoruz; ama hak etmediğimi ben şimdi nasıl bu isyan içerisinde olmayayım yaa! Bakıyorum ki yok kardeşim. Yani ama bunun ötesinde bakıyorum ki hiçbir tane kimse elini açıp da bu böyleydi şöyleydi demiyor yaa. Allah kahretsin diyorum yaa. Bazen buna bile isyan ediyorum. Yani diyorum ki oğlum sen jandarmaydın şuydun, buydun, keşke hırsızlık yapsaydın da bugünleri görmeseydin. Çünkü hırsızlık yapanların hiçbiri bunları görmedi yaaa. Yemin ediyorum görmediler yaa.”

“Bana Komuta Etmiş Onların Bana Bu Soruyu Sormuş Olması Beni İncitti”

“Benim veremeyeceğim bir hesap yok. Ben yaptığımı yaptım derim zaten hakimin önünde. Bunlarla görüştün mü? Görüştüm. Şunun için görüştüm. Makam odanda kayda aldın mı? Aldım. Kaldı ki ben amirlerime karşı sorumluyum. Muvazzafı alırım, sivil de alırım. Bunun yetkisi kimde? İst. Başkanı (Jandarma İstihbarat Daire Başkanı olduğunu kastediyor) olan bende! Yaptığımı yaptım derim. Niye yaptın denmesinden kaçmam. Bunların nasıl olduğunu anlattım ben. Nasıl yapıldığı bizimkilerin sorumluluğunda olmadığını falan anlattım. Benim emir komuta yani, bana komuta etmiş onların bana bu soruyu sormuş olması beni incitti. Ben hiçbir zaman yargının önünden kaçmam. Ben alnımın akıyla çıkacağıma eminim.”

“Ya Sen Kalk Gel Kardeşim”

“Ama ben ışığı görmezsem onlar hiç göremezler. Hiç ışığı göremezler! Olur olmaz gider yatarız. Ne kadar yatarız ayrı mevzu! Adam oradan telefon ediyor. Ben ziyaretine geleceğim diye? Bir orgeneral. Ya sen kalk gel kardeşim. Diğerleri geldi. Sen bana 2 yıl emir komuta etmişsin. Sana buraya geldiğin zaman jandarma ‘niye’ ya da ‘hayır’ mı diyor. Bir de telefon edip orada buradan millete reklam olmanın ne anlamı var ki yani? Bir başkası not gönderiyor bu orgeneral seviyesine gelmiş insanlar daha nesinden korkuyorlar?”

Ersöz 2 Dâvânın Sanığı, Özal’ı Öldürtmekle Suçlanıyor

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın öldürülmesi talimatını verdiği gerekçesiyle Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında iddianame hazırlandı. Ersöz, “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası” talebiyle yargılanıyor. Ergenekon davasında hakkında ağırlaştırılmış müebbet istenen Levent Ersöz’ün, Balyoz Darbe Planı davasında tedavi olduğu için savunması alınamamış ve dosyasının ayrılmasına karar verilmişti. Balyoz davasında mahkemeye çıkan Ersöz’ün, bu davadan da tutuklanması bekleniyor.

 

HABERE YORUM KAT