1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Lavrov’a göre Suriye'de Kürt sorunu patlak verebilirmiş!
Lavrov’a göre Suriye'de Kürt sorunu patlak verebilirmiş!

Lavrov’a göre Suriye'de Kürt sorunu patlak verebilirmiş!

Suriye’yi yerle bir eden Rusya, Suriye’de farklı etnik kimliklerden insanların yaşadığı sorunların baş mimarı olan rejimin en büyük destekçisi, Kürt sorununun patlamasından endişe ediyormuş!

06 Ekim 2020 Salı 11:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin eylemlerinin Kürt sorununda çok ciddi bir patlamaya yol açabileceğini belirtmiş. Euronews’in haberine göre Rusya Dışişleri Bakanı, “Suriye’nin toprak bütünlüğü meselesi çözülmediği takdirde Kürt sorunu patlayabileceğini” ifade ederek dünya ile kendince kafa bulmuş. Suriye’de taş üzerinde taş bırakmayan Rusya’nın ABD veya bir başka ülkenin eylemlerini sorunların kaynağı göstermesi ne kadar tutarlı?

Kürt sorunu ise ulus devlet mantığı ile Kürt milliyetçisi yapıların çekişmesi sonucu bölgenin zaten yıllardır bütün enerjisini tüketen bir hadise olarak önümüzde duruyor. Tel Rıfat’ta PKK’nın Suriye kolu YPG’yi destekleyen Rusya’nın, Esed rejiminin katliamlarının en büyük destekçisi olduğu da herkesin malumu. ABD veya bir başka emperyalist devletin yaptıkları haliyle Suriye’nin toprak bütünlüğüne karşı olurken Rusya’nın politik ve askeri hamleleri Suriye halkının selametine mi olmuş oluyor? Baas ideolojisi Kürt kimliğini yıllarca yok saydı. Esed rejiminin Suriye Kürtlerine kimlik bile vermediğini de unutmamak gerekiyor. Bugün ise rejim, Türkiye karşıtlığı sebebiyle Kürt milliyetçilerini muhatap alıyor.

HABERE YORUM KAT