1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Lavrov: Hava Saldırıları Durmayacak
Lavrov: Hava Saldırıları Durmayacak

Lavrov: Hava Saldırıları Durmayacak

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye’deki Rus bombardımanlarına yönelik eleştirilere "Nusra Cephesi gibi terörist organizasyonları gerçekten yenene kadar, Rusya saldırıları devam edecek" sözleriyle yanıt verdi.

03 Şubat 2016 Çarşamba 12:34A+A-

Umman'ın başkenti Muskat'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve İngiltere’nin Suriye’deki Rus bombardımanlarına yönelik eleştirilerine cevap verdi. “Nusra Cephesi gibi terörist organizasyonları gerçekten yenene kadar, Rusya saldırıları devam edecek. Hava saldırılarının niye durması gerektiğini anlamıyorum” dedi.

Dün İtalya’nın başkenti Roma’da, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 23 ülke ve uluslararası kuruluşun katılımıyla IŞİD ile mücadelenin görüşüldüğü bir toplantı yapılmış, ABD ve İngiltere dışişleri bakanları Rusya’yı eleştirmişti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, “Rusya’nın Suriye’de Esad’a muhalif olanları bombalarken aynı anda Suriye’de barışa destek oluyor gibi görünmesinin de bir sınırı var” demişti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ise muhaliflerin Esed rejiminin yakın müttefiki Rusya’nın bombardımanı altındayken Cenevre’ye gitmesini “olağanüstü sempatik” olarak nitelemişti.

'Saldırılarda 1015 sivil öldü'

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, 30 Eylül’de başlayan Rus hava saldırılarında 22 Ocak itibarıyla bin 15 sivilin öldüğünü duyurmuştu. Ölenlerin arasında 200’den fazla çocuğun olduğunu belirten Gözlemevi, saldırılarda 893 IŞİD’linin yanı sıra, bin 141 muhalif savaşçının öldürüldüğünü ifade etmişti.

Kaynak: Al Jazeera ve Reuters

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT