1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KUVEYT

  4. Kuveyt'ten Bahreyn Konferansını Boykot Kararı
Kuveyt'ten Bahreyn Konferansını Boykot Kararı

Kuveyt'ten Bahreyn Konferansını Boykot Kararı

Kuveyt parlamentosu dün Manama konferansını boykot edeceğini duyurarak, Filistin haklarına olan desteklerinin devam edeceğini ilan etti.

30 Haziran 2019 Pazar 19:18A+A-

Kuveyt parlamentosu dün Manama konferansını boykot edeceğini duyurarak, Filistin'in haklarına olan desteklerinin devam edeceğini ilan etti.

Meclis Sözcüsü Marzuk el Ganim, "Kuveyt işgal altındaki Filistin’in destekçisidir ve İsrail'le bağları normalleştirmeyi reddetmektedir.” dedi.

Basına açık toplantıda okunan açıklamada, Marzuk el Ganim: “Bütün Kuveyt halkı İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi teklifine karşıdır. Hükümetimizi Bahreyn’de gerçekleşmesi beklenen toplantıyı en sert şekilde boykot etmeye davet ediyoruz.” Dedi.

El Ganim, uluslararası meşruiyet ve Filistin haklarının desteklenmesi konusundaki Kuveyt emirinin politikasına uygun hareket eden Kuveyt Dışişleri Bakanlığının duruşunu olan saygısını dile getirdi.

Kuveyt Dışişleri Bakanı Sabah el Halid, “Hükümet açıklamayı dinledi ve Filistinli davayı destekleme konusundaki ilkelerine bağlı kaldığını vurgulayarak Filistinli kardeşlerimizin kabul ettikleri her ne ise bizler de onları kabul ediyoruz” dedi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT