1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KUVEYT

  4. Kuveyt’te Medyaya 'Geçici Kapatma'
Kuveyt’te Medyaya 'Geçici Kapatma'

Kuveyt’te Medyaya 'Geçici Kapatma'

Darbe girişimi iddialarıyla ilgili yayın yasağına uymadıkları gerekçesiyle El Vatan ve Alem El Yavm gazetelerine mahkeme kararıyla geçici yayın yasağı getirildi.

21 Nisan 2014 Pazartesi 13:22A+A-

Enformasyon Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, her iki gazete de iki hafta boyunca basılmayacak.

El Vatan’ın yayın organı olan iki televizyon kanalına da ayrıca yayın yasağı getirildi.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Velid Casim, karardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ve temyiz haklarını kullanmayı düşündüklerini belirtti.

Kuveyt yönetimi, geçtiğimiz hafta eski üst düzey yetkililerin hükümeti devirme planları yaptığını gösteren videoyla ilgili haber yapılmasını yasakladı.

Devlet haber ajansı KUNA’nın haberine göre, Kraliyet mahkemesi söz konusu videoyla ilgili soruşturmanın gizli yürütülmesi talimatını verdi.

Videonun sosyal medyada yayımlanmasına da yasak getirildi. Kraliyet mahkemesi ayrıca konuyla ilgili çağrısında, video hakkında tartışma yapılmamasını ve konunun mahkemelere bırakılmasını istedi.

'Yasak kararı şart'

KUNA’ya açıklamalarda bulunan Başsavcı Tirar Asusi, konunun milli menfaatlere, birliğe ve soruşturmanın kendisine zarar verici nitelikte olması sebebiyle yasak kararı alınmasının şart olduğunu belirtti.

Kraliyet ailesinin üst düzey isimlerinden Şeyh Ahmed El-Fahad El-Sabah, konuyla ilgili yaklaşık 5 saat ifade verdiği savcıya, elinde mali, siyasi ve bölgesel konuların yanı sıra kraliyet ailesini de ilgilendiren bir video kaydı olduğunu iletmişti.

Muhalif milletvekilleri de Başbakan Şeyh Cabir Mübarek El Sabah’a yaptığı çağrıda, videoda bir darbe planı varsa bunun ortaya çıkarılmasını ve komploya karışan kişilerin isimlerin açıklanmasını istedi.

2006’dan beri muhalefet ve iktidar arasında süren anlaşmazlıklar sebebiyle Kuveyt, peşpeşe siyasi krizlere tanıklık ediyor.

(Al Jazeera ve ajanslar)

HABERE YORUM KAT