1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KUVEYT

  4. Kuveyt Emiri'ne Hakarete 11 Yıl
Kuveyt Emirine Hakarete 11 Yıl

Kuveyt Emiri'ne Hakarete 11 Yıl

Twitter mesajlarıyla Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Sabah'a hakaret ettiği ve ülkede rejim değişikliği çağrısı yaptığı gerekçesiyle bir kadını 11 yıl hapis cezasına çarptırdı.

12 Haziran 2013 Çarşamba 06:53A+A-

Kuveyt'te bir mahkeme, gönderdiği Twitter mesajlarıyla Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Sabah'a hakaret ettiği ve ülkede rejim değişikliği çağrısı yaptığı gerekçesiyle bir kadını 11 yıl hapis cezasına çarptırdı. 37 yaşındaki öğretmen Hüda el-Acmi, cep telefonunu 'kötüye kullanmakla' da suçlandı. El-Acmi'nin mahkeme kararına itiraz etme hakkı bulunuyor. Hüda el-Acmi'nin mahkumiyetine üç Twitter mesajının neden olduğu belirtiliyor. El-Acmi, bu mesajların gönderildiği Twitter hesabıyla bir ilgisi olmadığını söylese de savcılar el-Acmi'nin mesajları sahte bir isim kullanarak gönderdiğini savunuyorlar.

Kuveyt, anayasada 'muaf ve dokunulmaz' olarak tanımlanan Emir Şeyh Sabah el-Sabah'a hakaret ettikleri gerekçesiyle bazı Twitter kullanıcılarını daha önce de cezalandırmıştı. Mayıs ayında bir temyiz mahkemesi, ülkenin önde gelen muhaliflerinden Mussallam el-Barrak'a verilen beş yıllık hapis cezasını bozmui, el-Barrak, kefaletle serbest bırakılmıştı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT