1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Kütüphanelerde FETÖ Operasyonu
Kütüphanelerde FETÖ Operasyonu

Kütüphanelerde FETÖ Operasyonu

MEB, FETÖ’cü öğretmen ve okul yöneticileri aracılığıyla okul kütüphanelerine kadar giren örgüte ait yayınların temizlenmesi için çalışma başlattı.

16 Ağustos 2016 Salı 13:47A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul kütüphanelerindeki FETÖ'cü yayınların temizlenmesi için harekete geçti. 81 İl milli eğitim müdürlüğüne 'Kapatılan yayınevleri' konulu bir yazı gönderen Bakanlık, alınan tedbirler çerçevesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'ne aidiyeti, iltisakı ve irtibatı olan gazete ve dergiler ile yayınevi ve dağıtım kanallarının kapatıldığını hatırlatarak okul kütüphanelerinde bu yönde bir temizlik yapılmasını istedi.

HURDAYA AYRILACAK

Buna göre Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki okul ve kurum müdürlükleri bünyesinde kurulmuş olan okul kütüphaneleri ile yeni nesil z-kütüphanelerdeki kaynaklar içerisinde yer alan kitap, dergi, gazete, CD, video kaset gibi yayınlar mercek altına alınacak. Kapatılan yayınevi ve dağıtım kanalları kaynaklarından Fetullah Gülen ile ilgili tüm basılı ve teknolojik kaynaklar, MEB Okul Kütüphaneleri ile Taşınır Mal Yönetmeliğinin hükümlerine göre öncelikle ayıklanacak. Daha sonra bu yayınlar hurdaya ayrılacak, kayıtlardan çıkarılacak ve imha edilecek.

"HIZLICA YAPILSIN"

Konunun hassasiyet gerektirdiğini kaydeden Bakanlık yetkilileri, bununla ilgili iş ve işlemlerin çok hızlı bir şekilde tamamlanması talimatını verdi. MEB, yapılacak temizliğin gönderilen liste dahilinde gerçekleştirilmesini de istedi. Bu kapsamda 9'u ulusal olmak üzere toplam 45 gazete, 15 dergi, 29 yayınevi ve dağıtım kanalına ait yayınlar okul kütüphanelerinde çıkarılarak imha edilecek.

KİTAPLAR AYIKLANACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı da FETÖ yayınlarını takibe almıştı. Diyanet, cami ve mescitlerdeki kütüphanelerde, Kültür Bakanlığı ise Milli Kütüphane başta olmak üzere ülke genelindeki bin 136 kütüphanede temizlik yapacak.

HABERE YORUM KAT