1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kusayr’da Hizbullah Ağır Kayıp Veriyor!
Kusayr’da Hizbullah Ağır Kayıp Veriyor!

Kusayr’da Hizbullah Ağır Kayıp Veriyor!

Kusayr’da dün yaşanan çatışmalarda en az 40 Hizbullah savaşçısının öldüğü iddia edildi.

20 Mayıs 2013 Pazartesi 17:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’nin Lübnan sınırına yakın semti Humus’a bağlı Kusayr’daki çatışmalarda Hizbullah’ın ağır kayıplar verdiği iddia ediliyor. Gelen bilgililere göre çatışmalarda 40 Hizbullah militanı öldürüldü.

Kaynaklar yaralanan onlarca Hizbullah mensubununsa Beyrut’taki hastanelere götürüldüğünü bildiriyorlar.

Kusayr’daki çatışmalar Esed rejiminin Şam’ın Humus ile bağlantısını yeniden kurma stratejisinin bir parçası olarak yoğunlaşmış durumda. 

Hizbullah Komutanı da Öldürüldü!

El-Arabiya’da yer alan habere göre Hizbullah’ın etkili isimlerinden Fadi el-Cezzar’ın da öldürülenler arasında olduğu söyleniyor. Hizbullah içinde önemli bir isim olan el-Cezzar İsrail tarafından hapsedilmiş, esir takasıyla serbest bırakıldıktan sonra Lübnan’a dönmüştü. El-Arabiya’ya konuşan kaynaklar el-Cezzar’ın kendisine bağlı birliği ile bağlantısının kopması üzerine öldüğüne ilişkin bilgiler alındığını söylediler.

Bugün sabahın ilk saatlerinde Suriye devlet televizyonu ordu birliklerinin şehir merkezine girdiklerini ve şehrin büyük meydanını ve belediye binasını kuşattıklarını açıklamıştı. Suriye’nin resmi haber ajansı SANA Kusayr’da ordunun “büyük ölçüde güvenliği sağladığını” ve “kentin kuzeyindeki son terörist kalıntılarından da temizlenmekte” olduğunu iddia ediyor.

Buna karşın Kusyar’dan bağlanan Hadi Abdullah adlı Suriyeli bir direnişçi kentin Suriye ordusunun eline düştüğü haberlerini yalanlamış fakat Hizbullah destekli Suriye birliklerinin sivil yerleşim yerleri de dâhil olmak üzere kenti çok ağır bir şekilde bombaladığını söylemişti.

20.000 kişinin yaşadığı Kusayr haftalardır rejim güçlerince kuşatılmış durumda.

Mayıs başında ÖSO sözcülerinden Luay el-Mukdad Hizbullah’ın Hardal gazı da dâhil ağır silahlarla şehre saldırdığını duyurmuştu. 

ÖSO Birleşik Komutanlığı Sözcüsü Kasım Saadettin de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kusayr’da kentin kontrolünün Esed rejiminin eline geçmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

10 Yorum