1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kusayr Düştü; Direnişçiler Çekiliyor (VİDEO)
Kusayr Düştü; Direnişçiler Çekiliyor (VİDEO)

Kusayr Düştü; Direnişçiler Çekiliyor (VİDEO)

Kusayr'da birkaç haftadır ölümüne bir direniş sergileyen Suriyeli muhalifler; Esed ordusunun ve Hizbullah'ın saldırıları sonucunda geri çekilmek zorunda kaldılar.

05 Haziran 2013 Çarşamba 15:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dün geceden beri ağır bombardımana maruz kalan Kusayr’da direnişçiler, siviller zarar görmesin diye çekilmek zorunda kaldı. 1200 yaralı tahliye edilmeye çalışılıyor.

Suriye Devlet Televizyonu, Humus'un Kusayr kasabasının Esed güçleri tarafından ele geçirildiğini duyurdu. Muhalifler direnişçilerin şehir merkezinde büyük oranda çekildiklerini doğruladılar. Yer yer direniş devam etse de çok fazla sivilin yaralı durumda olması ve semtin kuşatma altında olmasından dolayı cephane sıkıntısının yaşanması nedeniyle direniş güçleri büyük oranda geri çekildi.

Özgür Suriye Ordusundan yapılan açıklamada kasabaya dün geceden bu yana yoğun bir hava ve kara saldırısı düzenlendiği ve yüzlerce yaralı olduğunu belirtildi. ÖSO ilk açıklamalarında şehirde direnişin sürdüğünü belirtirken, daha sonra gelen açıklamalarda ise mühimmat yetersizliğinden dolayı çekildiklerini duyurdu. Şehir merkezinde bazı bölgelerin halen kontrolleri altında bulunduğunu açıklayan ÖSO, sivillere yönelik rastgele bombalamaların, kayıpları arttırdığını da kaydetti.

MUHALİFLER: 15 HİZBULLAH ÜYESİ ÖLDÜRDÜK

Diğer taraftan ÖSO’ya bağlı birliklerin Humus'un Kusayr ilçesinde 15 Hizbullah milisini öldürdüğü bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC),  rejim safında savaşan 15 Hizbullah militanının Kusayr'da ÖSO'ya bağlı birliklerce öldürüldüğünü ve ilçe çevresinde şiddetli çatışmaların yaşandığını duyurdu.

ÇOK FAZLA YARALI VAR

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de Kusayr'da Hizbullah milislerinin öldürüldüğünü,  çatışmalarda binden fazla kişinin yaralandığını, çok sayıda yaralının durumunun kritik olduğunu ve acil olarak tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

SRGC ayrıca, halkın ilçede su sıkıntısı çektiğini ve bazı temel gıda malzemelerine ulaşmakta zorladığını vurguladı.

İRAN’DAN TEBRİK

İran’ın haberin düşmesinin hemen ardından Suriye ordusuna “Kusayr zaferi” dolayısıyla tebrik ve kutlama mesajı gönderdiği öğrenildi.

Esed yönetiminin ele geçirdiği Kusayr kasabasında Banyas’ta olduğu yeni bir katliam endişesi yaşanıyor.

Yaralılar tahliye edilmeye çalışıyor... Aralarında bacakları kesilmiş çocuklar, yaşlılar var. Yaşlı amca "1.200 yaralımız var. Nerede İslam ülkeleri, nerede Müslümanlar? Bir Rabbimiz var bizim." diye sesleniyor:

Ve şehitler, gözyaşlarıyla ve tekbirler eşliğinde toprağa veriliyor:

 

HABERE YORUM KAT

16 Yorum