1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Kuşatma Devam Ederse Halepliler Açlıktan Ölecek”
“Kuşatma Devam Ederse Halepliler Açlıktan Ölecek”

“Kuşatma Devam Ederse Halepliler Açlıktan Ölecek”

Halep Yerel Yönetim Meclis Başkanı Breta Hacı Hasan, Halep’te kuşatmanın devam etmesi hâlinde bölgede en geç iki ay içinde açlıktan ölümlerin başlayacağını söyledi.

14 Temmuz 2016 Perşembe 06:08A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Halep'te kuşatmanın devam etmesi hâlinde en geç iki ay sonra bölgede açlıktan ölümlerin başlayacağını dile getiren Halep Yerel Yönetim Meclis Başkanı Breta Hacı Hasan, bütün stokların tükeneceğini ve Ortadoğu'nun en büyük kentinde yüz yılın felaketinin yaşanabileceğini kaydetti.

halep_yerel_yonetim_meclis_baskani_breta_haci_hasan.jpg
Halep Yerel Yönetim Meclis Başkanı Breta Hacı Hasan

Hâlen yarıdan fazlası direnişçilerin kontrolünde bulunan Halep’in merkezinin Rusya'nın yoğun hava desteğiyle kuşatıldığını ifade eden Breta Hacı Hasan, şunları söyledi:

“Gıda Stoğu En Fazla İki Ay Dayanır”

“Gücümüz yettiği oranda kuşatmanın uzun sürmesi ihtimalini göz önünde bulundurarak şehre gıda ve tıbbî stok yapmaya çalışıyoruz. Ancak, Halep'te on binlerce sivil, ölüm tehlikesine rağmen, şehri terk etmemekte direniyor. Sayıları on binlere ulaşan insanlar kuşatma sebebiyle korkunç bir ölümün pençesine düşmüş durumda. Halep merkezde bulunan sivil toplum kuruluşları ve askerî birlikler her türlü gıda maddesi tüketimini üçte bire düşürmemiz yönünde uyarılarda bulunuyor. Gıda stoğu en fazla iki ay dayanır. Şayet bu muhasara (kuşatma) devam ederse Yermuk, Madaya, Vaar'dan çok daha büyük bir tehlike Halep'i bekliyor.”.

kastillo.jpg
Halep için elde kalan tek koridor durumundaki Kastillo Yolu, geçtiğimiz günlerde rejim güçlerinin kontrolüne girmişti.

“Dünya Açlıktan Ölmemizi Seyredecek”

“Suriye savaşında kuşatmalar Esed ve ortakları tarafından uygulanan sistematik bir katliam biçimi hâline geldi. Uluslararası toplumdan hiçbir beklentimiz yok. Dünya, diğer Suriye şehirlerinde olduğu gibi bizim de açlıktan ölmemizi seyredecek. Kastillo, Mellah ve Handarat bölgesinde 50'den fazla Rusya uçağı hava kalkanı oluşturdu. Esed güçlerinin karada hiçbir etkinliği yok. Sâdece Rusya bombardımanları ile ilerleyebiliyorlar. Rusya, hava desteğini keserse bu kuşatma 24 saatte kırılır.”.

HABERE YORUM KAT