1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kuşatma Altındaki Yermuk'te 184 Filistinli Öldü
Kuşatma Altındaki Yermuk'te 184 Filistinli Öldü

Kuşatma Altındaki Yermuk'te 184 Filistinli Öldü

Suriye'deki 18 bin Filistinlinin yaşadığı Yermuk kampında insani dram yaşanıyor. Yeni yayınlanan bir rapora göre, kuşatma altındaki kampta, gıda ve ilaç yetersizliğinden dolayı 184 kişi hayatını kaybetti.

21 Ocak 2016 Perşembe 20:38A+A-

Suriye'de rejim tarafından uzun süredir kuşatma altında tutulan Yermuk kampında 21'i çocuk olmak üzere 184 Filistinli gıda ve tıbbı yetersizlikten dolayı hayatını kaybetti.

'Suriye'deki Filistinliler için Çalışma Grubu' adlı örgüt tarafından yayınlanan raporda hayatını kaybedenlerin 123'ü kadın ve çocuklardan, 61'i ise erkeklerden oluşuyor. Raporda "Gıda, ilaç ve bebekler için süt ihtiyacının acil olduğunu ve kamptaki yetersizlikler insanların fiziyolojik ve psikolojik yapılarını olumsuz etkilediği" bildirildi.

Esed rejimi, geçtiğimiz yıl Doğu Guta ve Yermuk Mülteci Kampı başta olmak üzere abluka altında tuttuğu bazı bölgelere gıda ile ilaç girişine kısıtlama getirmişti. Kısıtlama zamanla gıda ve ilaç girişinin tümden yasaklanması aşamasına gelince, bu bölgelerde yaşayanlar ağaç yapraklarıyla beslenmek zorunda kalmıştı.

Yetersiz beslenmeden dolayı hasta ve yaşlılar ile bebek ölümleri yaşanınca da, Suriyeli alimler, "Zaruretler haram kılınanı mübah kılar" kaidesine dayanarak, "kedi, köpek eti yenilebileceği" fetvası vermişlerdi.

Şam'da, abluka nedeniyle gıda girişine izin verilmediği için açlığa bağlı ölümlerin yaşandığı Yermük Mülteci Kampı, çok fazla insanlık dramına daha sahne olmuştu. Suriye Genel Devrim Konseyi, çoğunluğu Filistinli, 20 bin mültecinin yaşadığı Yermuk Kampı'nda açlık ve yokluk nedeniyle kedi eti yemek zorunda kalan bir ailenin zehirlendiğini duyurmuştu. (Doğruhaber)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT