1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kuşatılan Eylemciler Teslim Olmak İstemiyor
Kuşatılan Eylemciler Teslim Olmak İstemiyor

Kuşatılan Eylemciler Teslim Olmak İstemiyor

Charlie Hebdo saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen Cezayirli kardeşler, Paris'in kuzeyinde bir matbaada bir kadını rehin aldı. Kauşi kardeşler polisle rehine pazarlığı yapıyor. "Teslim olmayacağız" diyen Kauşi kardeşler, "Şehit olmak istiyoruz" dedi.

09 Ocak 2015 Cuma 15:07A+A-

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, polisin Cezayirli kardeşler Şerif ve Said Kauşi'yi aradığı bölgenin 40 kilometre yakınında bir operasyon düzenlediğini söyledi. Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve saldırganların menzillerinde olduğunu açıkladı.

Bölgeye birçok güvenlik görevlisi sevk edildi, polis helikopterleri operasyonun yapıldığı bölgenin üzerinde uçuşlar gerçekleştiriyor.  

saldirganlar-catisma-harita2,2ra8bfvj8eob97o4beqlha.jpg

BİR KADINI REHİN ALDILAR
Paris'in kuzeydoğusundaki Dammartin-en- Goele kasabasında şüpheliler, önce bir kadının otomobilini gasp etti. Gasp olayı sonrası bir matbaaya giren şüpheliler, işyerindeki bir çalışanı rehin aldı. Kaynaklar rehinenin kadın olduğunu belirtiyor. Matbaada toplam 5 kişi çalışıyordu. Paris savcılığı 1 ölü, 20 yaralı olduğu haberlerini yalanladı. Fransa İçişleri Bakanlığı sözcüsü de, çatışma çıktığını ancak yaralanan olmadığını söyledi. 

kusatilan-bina,39ssinlkx0mcxph9ertn1a.jpg

"TESLİM OLMAYACAĞIZ"
Polisin şu aşamada operasyonu durdurduğu ve rehine pazarlığı yaptığı ifade ediliyor. Saldırganlar teslim olmayacaklarını söyledi.

''ŞEHİT OLMAK İSTİYORUZ''
Kasabada çalışan bir avukat da Kauşi kardeşlerin şehit olmak istediklerini ve teslim olmayacaklarını söylediklerini aktardı.

"SİVİL ÖLDÜRMÜYORUZ, GİT"
Dammartin-en- Goele kasabasındaki matbaaya giden bir pazarlamacı,  saldırganları özel harekat sandığını ve yanlarına giderek ellerini sıktığını iddia etti. Fransız radyosuna konuşan pazarlamacı: "Ellerimi sıkan saldırganlar, sivil öldürmüyoruz, git dediler." 

paris-saldiri080115,6s3-8pnztk2ty9ge9h3sga.jpg

POLİS TWITTER'DAN UYARDI
Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından açıklama yapan Fransız polisi, kasabadaki güvenlik çemberine uyulmasını talep etti. Polis, "Paylaşımlarda bulunarak, işimizi zorlaştırmayın" dedi. 

KASABAYA GİRİŞ ÇIKIŞ YASAK
Dammartin-en- Goele kasabasına giriş ve çıkışlar yasaklandı. Polis kasabada yaşayanların evlerinden dışarı çıkmamasını istedi. 

HAVALİMANINA UÇAKLAR İNEMİYOR
Operasyon Paris'teki Charles-de Gualle Havalimanı'na 40 kilometre mesafede gerçekleşiyor. Charles-de-Gualle Havalimanı'na uçakların inmesine izin verilmediği belirtiliyor.

HOLLANDE AÇIKLAMA YAPTI
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande operasyonla ilgili açıklama yaptı. Güvenlik seviyesini en üst düzeye çıkardıklarını belirten Hollande, "Benzer saldırılar olabilir" uyarısında bulundu. 

"SAVAŞIMIZ İSLAM'A DEĞİL"
Fransa Başbakanı Manuel Valls gün içinde yaptığı açıklamada, "Savaşımız İslam'la değil terörizmle" dedi. 

Paris'te NTV muhabiri Kayhan Karaca, rehine krizinin yaşandığı bölgede 3 bin polis ve asker bulunduğunu belirtti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum