1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kurtulmuş: Her Şeyin Bir Bedeli Var
Kurtulmuş: Her Şeyin Bir Bedeli Var

Kurtulmuş: Her Şeyin Bir Bedeli Var

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, kamuda görevden almalarla ilgili, Bunlarla en ufak bir ilişkisi olmayan vatandaşlarımız rahat olsun, kimseye zarar gelmeyecek. İlişkisi olan da korksun. Her şeyin bir bedeli var" dedi.

01 Ağustos 2016 Pazartesi 12:59A+A-

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapıp gazetecilerin sorularını yanıtlayan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamuda görevden almalarla ilgili değerlendirmeler yaptı. Kurtulmuş, "Kurunun yanında yaşın da yanmaması için gereken özeni göstereceğiz" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu örgütle herhangi bir şekilde ilişkisi olan herkes kamudan ayıklanacaktır. Ancak bunu yaparken de ilişkisi olmayan, irtibatı olmayan hiçbir kimseye en ufak bir zarar gelmeyecektir. Yani bu çete mensuplarına merhametle hareket etmeyeceğiz. Ama bunu yaparken de asla adalet duygusundan şaşmayacağız. Şu kuralı söylüyoruz; bunlarla en ufak bir ilişkisi olmayan vatandaşlarımız rahat olsun, huzur içerisinde olsunlar; kimseye bir zarar gelmeyecek. İlişkisi olan da korksun, kusura bakmasın. Her şeyin de bir bedeli var."

"Terörist mi 79 milyon mu?"

Numan Kurtulmuş, Fethullah Gülen'in ABD'den iadesiyle ilgili soruları üzerine ise, ABD'lilerden "empati" yapmasını istedi ve şunları söyledi:

"Hukuken elimizden geleni yaptık ve yapacağız. Dünyada hiç kimsenin, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün FETÖ ile ilgisi olduğu konusunda tereddütü yoktur. Olan da saf kategorisinde değerlendirilmelidir. Ben ABD'nin hiçbir yöneticisinin saf olduğunu düşünmüyorum. ABD ile Türkiye arasındaki ilişki çok uzun yılalrdır devam eden bir dostluk ilişkisidir. ABD'lilerim empati yapamsını isteriz. Bu iadeyi en kısa zamanda yapmaları gerekiyor. Suçları sadece örgüt kurmak değil, silahlı örgüt kurarak darbeye teşebbüs etmek. İade etmek görevleridir."

"Artık şöyle bir kararla karşı karşıyalar; bir tane terörist başının orada kendileri birtakım imkânlar sağlayarak orada yaşamasını mı sağlamak, yoksa 79 milyon Türkiye Cumhuriyeti yurttaşının dostluk ve müttefiklik ilişkisine saygı mı göstermek? Bu tercihi yapacak Amerikalılardır, Amerikalı yöneticilerdir."

"Demokrasi mektebinin diplomaları verilecek"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tüm Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana devam eden demokrasi nöbetlerinin Pazar günü Yenikapı'da yapılacak bir mitingle taçlandırılacağını söylemişti.

Kurtulmuş'a bu konu da soruldu. Hükümet Sözcüsü, "Demokrasi mitingleri Pazar günü Yenikapı mitingiyle sona erdirilecek" dedi.

"Bu miting herhangi bir partinin mitingi değildir. Bu miting, bütün Türkiye'nin mitingidir. Bütün partilerin, bütün demokratların, bütün vatanseverlerin, yurtseverlerin mitingidir. Hayat tarzları, dünya görüşleri ne olursa olsun herkesi Pazar günü demokrasi nöbetini taçlandırmaya, İstanbul'a, Yenikapı Meydanı'na davet ediyoruz."

"Bu meydanlar, aynı zamanda büyük bir demokrasi mektebidir. Genç çocuklarımız, evlatlarımız, torunlarımız, yaşlılarımız, kadınlarımız hep beraber bir demokrasi mektebinin içerisinde eğitim alıyoruz. Pazar günü, demokrasi mektebinin mezuniyet törenidir, demokrasi mektebinin üstün onur ödülüyle mezun olmuş 79 milyona, Yenikapı'da demokrasi mektebinin ödülleri, diplomaları verilecektir."

İstihbaratın yeniden yapılandırılması

Numan Kurtulmuş açıklamaları sırasında ayrıca, TSK'nın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili bilgiler verdi ve "İstihbarat birimlerinin de yeniden yapılandırılması gündemde" dedi.

Bir polis daha şehit

Kurtulmuş, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Gölbaşı Özel Harekât'a yapılan saldırı sırasında yaralanan bir polisin daha şehit olduğunu da belirtti.

Kaynak: Al Jazeera

 

HABERE YORUM KAT