1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kurtulmuş: Bilseydim O Karede Yer Almazdım
Kurtulmuş: Bilseydim O Karede Yer Almazdım

Kurtulmuş: Bilseydim O Karede Yer Almazdım

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 17 Aralık soruşturmasında tutuklanıp serbest kalan Rıza Sarraf’a ödül vermesiyle ilgili, "Bilseydim o karenin içerisinde yer almazdım" dedi. Ekonomi Bakanı Zeybekci ise "vicdanen rahatsız olmadığını" söyledi.

23 Haziran 2015 Salı 00:01A+A-

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, TBMM'de milletvekili kayıt işlemini yaptırdıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.  İki isme de Türkiye İhracatçılar Meclisi töreninde, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda tutuklanan ve daha sonra serbest kalan Rıza Sarraf’a ödül vermeleri soruldu. Kurtulmuş "Keşke bu töreni düzenleyenler kime ödül vereceğimizi bize önceden söylemiş olsalardı. önceden bu isme ödül vereceğimi biliyor olsaydım o karenin içerisinde yer almazdım." derken, Zeybekci "Listenin oluşumunda hiçbir şekilde dahlimiz yoktur, liste tamamen TİM tarafından oluşturulmuş. Vicdanen rahatsız olacak hiçbir şeyi hayatım boyunca yapmadım. Dün de öyle bir şey yaptığım inancında değilim" dedi.

"Biliyor olsaydım o karenin içerisinde yer almazdım"

Kurtulmuş'un Rıza Sarraf'a ödül vermesi ve aynı fotoğraf karesinde yer almasına ilişkin şunları söyledi;

"Dün ödül törenine gittiğimiz zaman daha doğrusu toplantıya gittiğimiz zaman kime ödül vereceğimizi, kime hangi bakanın ödül vereceğini bilmiyorduk. Sahneye bakanlar olarak davet edildik. Davet edildikten sonra zannediyorum 10'ar kişi, 78 şirkete ödül verildi. Benim bulunduğum süreçte 10 şirketin temsilcilerinin isimleri okundu. Ben hayatımda hiç görmediğim bundan sonra da yolda görsem tanır mıyım, tanımaz mıyım? Bilmediğim bir isim ile o anda bir oldu-bitti ile karşılaştık. Keşke bu töreni düzenleyenler kime ödül vereceğimizi bize önceden söylemiş olsalardı. Eğer önceden bu isme ödül vereceğimi biliyor olsaydım o karenin içerisinde yer almazdım. Bu fotoğrafın ortaya çıkması inanın ki herhalde en çok bana rahatsızlık vermiştir. Dolasıyla keşke bu organizasyonu yapanlar bunları önceden ayarlamış olsalardı ve bu karenin içerisinde yer almasaydık"

“O liste kendiliğinden oluştu”

Zeybekci'ye yöneltilen "Dün katıldığınız ödül töreninde 17-25 Aralık'ta adı geçen Rıza Sarraf'a ödül verildi. Sizin de bu karede yer almanız eleştirilere yol açtı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna yanıtı ise şu oldu; 

"Ben adı geçen şirketin yönetim kurulu başkanını hayatımda ilk defa dün gördüm, simaen de tanımam. Oradaki listeyi belirleyen, ödül alınacak listeyi belirleyen hükümet değil. O liste kendiliğinden oluşur. İhracat yapan insanlara, sektörleri bazında birinci, ikinci ve üçüncülere verilen ödüllerdir. Ödül alan Sarraf'ın şirketi de birinci olmuş sektöründe. Biz o ana kadar orada bunu bilmiyorduk. Bilseydik ne olurdu, ayrı bir mesele...."

“Vicdanen rahatsız değilim”

Zeybekci, "Bilseydiniz ne olurdu?" sorusuna ise şu yanıtı verdi;

"İnsanlar ya masumdur ya da masum değildir, suçludur ve içeridedir. Adaletin huzurunda hesap verdiyse, gidip sonucuna katlanmıştır, mahkemededir veya mahkûmdur. Bunu bu şekilde siyasetçilerin nerede olup olmayacağı, kimlerle yan yana resim çektirip çektirmeyeceğiyle ilgili bir değerlendirme yapacak olursak siyasi hayatı son derece zorlaştırırız. Sınırlarını son derece zorlarız. Bence bu konu bizim, benim açımızdan ihracatta, sektöründe birinci olmuş olan bir şirketin yönetim kurulu veya bir temsilcisi olabilirdi. Benim için bu kadar."

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT