1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Kürtlerin PKK Sorunu Var"
"Kürtlerin PKK Sorunu Var"

"Kürtlerin PKK Sorunu Var"

HDP’nin kendisi hakkında verdiği gensoru üzerine Meclis’te konuşan Ala, “Bölücü örgütün Kürt sorunu yok ama Kürtlerin PKK sorunu var” dedi.

25 Şubat 2016 Perşembe 09:54A+A-

İçişleri Bakanı Efkan Ala, TBMM Genel Kurulunda, HDP'nin kendisi hakkında verdiği gensoru önergesi üzerinde yaptığı konuşmada, PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarla ilgili bilgi verdi. Ala, şu ana kadar 8 ilçede operasyonlar yaptıklarını ifade ederek, “Cizre, Silopi, Sur, Dargeçit, İdil, Varto ve Silvan... Barikat, çukur kaldırdığımız 2 bin 80, bomba düzeneği 2 bin 500, silah, patlayıcı, uzun namlulu silah, mühimmatlar... Liste böyle devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.”

SİLAHLARA BETON DÖKÜN

Bakan Ala, sokağa çıkma yasağının 4 ilçede devam ettiğini; birinde kısmen gece; Sur, İdil ve Cizre'de ise gün boyu uygulandığını bildirdi. İçişleri Bakanı Ala, PKK örgütünün buralarda okul, cami, hastane, ambulans, itfaiye yaktığını söyledi. 

REFORMLARI KONUŞABİLİRDİK

“Annelerin gözyaşı olmasın” dediklerini anımsatan Ala, şunları söyledi: “Terör insanlık suçudur, teröristler silahlarını bıraksınlar, üzerine betonu örtsünler; biz hep birlikte Mecliste oturur, bu sorun için çabalarız. Silahları bırakan, teslim olan, üzerine betonu örten teröristlere bile çözümü bu Meclis bulur ama silah bırakılacak ve üzerine beton örtülecek, böylece oradaki vatandaşlarımız terör belasından kurtulacak.” Efkan Ala, “Bölücü örgütün Kürt sorunu yok ama Kürtlerin PKK sorunu var. Bugün terör sorunu olmasaydı reformları konuşuyor olacaktık. Bu reformlardan da vatandaşlar yararlanacak” dedi. Bütün belediyelere para gönderdiklerini dile getiren Ala, “Belediyeler ne yapıyor? Çukur kazıyor, traktörün içinden silahlar çıkıyor. Biz bunun gereğini yapıyoruz. 20 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı" dedi.

Yeni Şafak

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum