1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Kürtlere Reva Gördüğünüz, Ölümün Kokusu mu?"
"Kürtlere Reva Gördüğünüz, Ölümün Kokusu mu?"

"Kürtlere Reva Gördüğünüz, Ölümün Kokusu mu?"

24 TV yayınında konuşan İlhami Işık, bölgede çekilmiş bir fotoğrafa isyan ederek, HDP ve PKK'ya çok sert tepki gösterdi.

18 Aralık 2015 Cuma 06:52A+A-

24 TV'de Ersoy Dede'nin sunduğu Bıçak Sırtı programının daimi konuklarından İlhami Işık, HDP ve PKK'ya çok sert tepki gösterdi.

PKK ve HDP tarafından kendisinin "hain" ilan edildiğini belirten Işık, örgütün sözde kuruluş ilkelerini hatırlatarak, bugünkü hareket tarzıyla karşılaştırdı ve "şimdi söyleyin, hain kim?" dedi.

Ekranda gösterilen bir fotoğrafı değerlendiren İlhami Işık şunları söyledi:

Orada bir hayat belirtisi var mı? Orada yönetebileceğiniz bir canlı var mı? Sadece ölümün fotoğrafı o. Ölümün fotoğrafını ben nasıl değerlendireyim?

ORADA AÇLIK VAR, YOKSULLUK VAR, CİCİ İDEOLOJİ SÖZCÜKLERİYLE BİZE NEYİ ANLATMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ?

Adı siyasi olan bir yapı, bunu herhangi bir canlıya reva görebilir mi? Siyaset insanların her anlamda daha iyi yaşamasıdır. Hak ve özgürlüklerin artmasıdır. Bu fotoğrafa bakıyorsun, annelerin ve çocukların çığlıkları var. Açlık var. Yoksulluk var. Açık ve yoksulluğa o cici ideoloji sözcükleriyle neyi bize anlatmaya çalışıyorsunuz?

KÜRTLERE REVA GÖRDÜĞÜNÜZ, ÖLÜMÜN KOKUSU MU?

Burada Kürtlük yok. Orada Kürt yok çünkü. Oradan sadece ölümün kokusu geliyor. Kürtlere reva gördüğünüz ölümün kokusu mu olmalı? Ne istiyorsunuz? Yeteri kadar ölmediler mi? Bu ülkenin çocukları ölmedi mi yeteri kadar?

O kadar kirletiyorsunuz ki, adına "Kürtlük" diyorsunuz. Hiç olmazsa onu yapmayın. Bu gayri ahlaki bir tanımdır. Çünkü Kürtlerin artık ölmek dışında yaşama adım atma denilen bir dünyası var. Bir çocuk nasıl büyütülebilir? Bir anneye sorun. 5 yıl uykusuz kalır. Ama siz onu bir çırpıda bu hayattan koparabilecek bir ortamı yaratıyorsunuz.

 Ne arıyorsunuz orada? Kürtlük adına mı siz o hendekleri kazıyorsunuz? Değil öyle. Keşke Kürtlük adına olmuş olsaydı. Sadece ideolojik saplantınız için bunu yapıyorsunuz. Eğer yanlışım varsa bana desinler ki, "kardeşim sen yalan atıyorsun, senin yanlışın var" desinler.

PKK'ya diyorum;

 Senin kuruluş amacın anti sömürgeci, emperyalizme karşı silahlı mücadele değil mi? İran'a sömürgeci diyorsun. Suriye sömürgeci. Irak sömürgeci. Türkiye sömürgeci. Parti tüzüğünde var bu.

BAĞDAT YÖNETİMİNE TEK KURŞUN BİLE SIKMADINIZ, AMA KDP'YE, PEŞMERGEYE SIKTINIZ

Peki kardeşim, ne zaman bu İran sömürgecilikten çıktı? Suriye ne zaman sömürgecilikten çıktı? Ne zaman Irak sömürgecilikten çıktı? Orada bağımsız Kürdistan ne zaman kuruldu? Siz ne zaman orada yönetime geldiniz? Ne zaman oldu bunlar?

Irak Kürdistan'a anayasal hakkını vermiyor. Sen bir gün bile Bağdat yönetimine bir kurşun bile sıkmamışsın. Sömürgeciydi, sıkmamışsın. KDP'ye, peşmergeye sıkmışsın.

SEN IRAK DEVLET BAŞKANI MISIN?

Dün de açıklama yapıyorsun beyefendi, "Türk ordusu Irak'tan çekilsin" diyorsun. Sanki Irak devlet başkanı sensin, "çekilsin" diyorsun.

İran'a yönelik 2003'te örgüt kurmuşsun. İran'da, Suriye'de, Irak'ta 4 tane örgüt kurmuşsun sömürgeciliğe karşı mücadele adı altında. İran'da kendini feshediyorsun. Şimdi İran Demokratik Cumhuriyeti mi oldu? Hergün Kürtleri idam eden bir ülke! Bu coğrafyada kan deryasını oluşturan bir zalim ülke.

20 YILDIR KÜRTLERE DİL ÖĞRETEBİLİRDİNİZ, KÜRT ALİMLER, BİLGELER YETİŞTİREBİLİRDİNİZ

Bu kadar adam öldürmeye ayırmış olduğunuz zamanda, 20 yıldır gecekondularda bile dil öğretebilirdiniz. Nasıl insan öldürülür, nasıl bomba yerleştirilir, nasıl tuzak kurulur yerine, nasıl Kürtçe öğretilir, nasıl Kürt alimler, bilgeler yetiştirilir... Bunu yapmış olsaydınız şimdi biz dünyanın en iyi ülkelerinden biri olmuştuk.

DÜNYANIN EN GERİZEKALI İNSANINA DAHİ TÜRKİYE'Yİ SORSANIZ...

El insaf ya! Şu İran'ı, Irak'ı, Suriye'yi ve Türkiye'yi karşılaştırın. Dünyanın en gerizekalı insanını gidin herhangi bir yerden getirin. Deyin ki "bu üç ülkeyle Türkiye birbirine benziyor mu" diye sorun. Hiçbir dili bilmese bile el işaretiyle diyecek ki "hayır". Diyecek ki "Türkiye kiminden 20 yıl ileride, kiminden 50 yıl, kiminden 100 yıl ileride" diyecek.

BÜTÜN ZALİMLERLE, SÖMÜRGECİLERLE DOSTSUNUZ

Bu zalimlerle, sömürgecilerle dostsunuz. Bütün sömürgecilerle, bir sömürgeciye (!) karşı berabersiniz. El insaf!

HANİ ANTİ EMPERYALİSTTİN?

Hani anti emperyalisttin? Sabahtan akşama kadar ABD ile var olabilecek ilişkiyi göklere çıkarıyorsun. Ne zaman ABD emperyalizmden vazgeçti de, İsviçre oldu? Bizim haberimiz yok. Hani emperyalizme karşıydın?

Ama kim  senin yanındaysa, farketmiyor. İsterse zalimlerin en zalimi olsun. Emperyalistlerin en emperyalisti olsun, sen onlarla beraber olursun. Sen ne ya karşısın o zaman? Emperyalistlerle berabersin, sömürgecilerle berabersin, zalimlerle berabersin.

KÜRTLERE KAN KUSTURANLARLA BERABER HAREKET ETTİN

Daha dün 7 Haziran'da, 100 yıldır Kürtlere kan kusturanlarla beraber hareket ettin. Hani, burada Kürtlük nerede? Bana gösterin. Çocuklarımızı "Kürtlük" adına öldürtüyorsun, Kürt düşmanlarıyla el ele berabersin. Sömürgecilerle berabersin, emperyalistlerle berabersin ve ondan sonra bana da "hain" diyorsun.

ERDOĞAN'I SAVUNUYORUM, ŞİMDİ BEN Mİ HAİNİM?

Kim hain ya? Allah için, peygamber için, kim hain burada? Ben İran sömürgecileriyle hiç olmadım. Suriye, Esad rejimiyle hiç olmadım. Bağdat yönetimiyle de hiç olmadım. Ben Barzani yönetimini seviyorum. Her zaman barış mücadelesini savundum. Ben Erdoğan'ı savunuyorum. Şimdi ben mi hainim?

NİYE SAKLIYORSUN KÜRTLERDEN?

Sen bu ülkeyi yönetebilecek durumdaydın. Daha dündü. 6 ay evvel sen bu ülkeyi yönetebilirdin. Siyaseten gelmiş oldun. Niye saklıyorsun Kürtlerden? Siyaseten Kürtleri en iyi hakları verebilecek, onları en iyi şekilde yaşatabilecek duruma geldin. Bütün belediyeler senin elinde. Parlamentoda üçüncü parti oldun.

Eğer ideolojik davranmasaydın, ahlaki ve vicdani davranabilseydin hükümet ortağı olabilirdin. Şimdi Kürtlerin problemlerini neyle çözeceksin sen? Yürütmede olacaktın, devleti yönetecektin. 

STAR

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT