1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Kürtler İstikrardan Yana Oy Kullandı"
"Kürtler İstikrardan Yana Oy Kullandı"

"Kürtler İstikrardan Yana Oy Kullandı"

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Dışilişkiler Sorumlusu Hemin Hawrami, AK Parti'nin 1 Kasım’da aldığı oyların Kürtlerin istikrardan yana olduğuna dair bir mesaj olduğunu, HDP'nin bu mesajı iyi anlaması gerektiğini belirtti.

05 Kasım 2015 Perşembe 12:43A+A-

Hawrami, AK Parti'nin tek başına iktidar olduğunu hatırlatarak, ”AK Parti'nin aldığı oylar Kürtlerin istikrardan yana olduğuna dair bir mesajdır. HDP'nin bu mesajı iyi anlaması gerekiyor.” dedi.

“Çatışmalar Çözüm Değildir”

Hawrami sözlerine şunları da ekledi: “Kandil'in daha öngörülü hareket etmesi gerekirdi. Çatışmalar çözüm değildir. HDP, siyasî alanda Çözüm Süreci’nin ilerletilmesi ve çatışmaların sona ermesi için politika geliştirmelidir. Ayrıca HDP'nin siyasetini yeniden gözden geçirmesi ve ortak noktalar yakalaması gerekiyor. Öldürmeler ve ölümler hiçbir şekilde çare değildir.”.

“HDP, 7 Haziran’dan Sonra Doğru Bir Politika İzlemedi”

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Dışilişkiler Sorumlusu Sadi Pire de HDP'nin 7 Haziran'dan sonra doğru bir politika izlemediğini kaydederek, “HDP, 7 Haziran seçimlerinden sonra hükûmet teşkil etmeyle ilgili sağlıklı açıklamalar yapmadı. Bu konudaki tutumları doğru değildi. Çatışmaların başlaması nedeniyle daha önce HDP'ye oy veren halk bu kez AK Parti'ye yöneldi.” dedi.

AA

HABERE YORUM KAT