1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Kurtlarla Sarmaş Dolaş Çoban"
"Kurtlarla Sarmaş Dolaş Çoban"

"Kurtlarla Sarmaş Dolaş Çoban"

Murat Aydoğdu, Haksöz Haber için kaleme aldığı yazıda 28 Şubat'tan bu yana Gülen Cemaati'nin geçirdiği değişime dikkat çekiyor ve iktidarı her şeye rağmen Gülen Cemaati'ne karşı adaletli olması hususunda uyarıyor.

29 Ekim 2015 Perşembe 13:24A+A-

Murat Aydoğdu
Kurtlarla Sarmaş Dolaş Çoban
Haksöz Haber

Klasik bir çoban masalı vardır:

“Bir gün, bir çoban şaka yapmak istemiş. ‘İmdaat! Yardım edin kurtlar saldırıyor!’ diyerek köye koşmuş. Köylüler evlerindeki küreği, sopayı ne buldularsa çobanın yanına gitmişler. Bir de ne görsünler, çoban oturmuş kavalını çalıyor. Köylüler evlerine geri dönmüşler. Ertesi gün çoban gene aynı şakayı yapmış, köylüler de gene inanıp gelmişler. Ertesi gün gene aynı şakayı derken, gerçekten kurtlar saldırmış. Çoban köye koşmuş: ‘İmdaat! Yardım edin, kurtlar saldırıyor.’ Tabii ki, feveranlarına köylüler aldırmamışlar.”.

Masalın gerçeğine bakalım bir de:

“Çoban kurtlarla sarmaş dolaş, sürü ‘İmdaat!’ diye bağırıyor!”.

28 Şubat’ın en hararetli dönemleriydi. Ailece protesto eylemlerine gitmek için hazırlık yaparken ve işyerlerimizde okullarımızda arkadaşları davet ederken sert direnişlerle karşılaşmıştık.

Mescitlerde omuz omuza namaz kıldığımız bir takım Müslümanlar, eylemle, direnişle bu iş olmaz diye birçok arkadaşı eylemden vazgeçirmeye çalışıyorlardı. Oğullarımın okul arkadaşlarından, kurs ağabeylerinden “Gitmeyin, zaten başörtüsü teferruattır.” yönlü telkinleri duydukça kırgınlıkla o kişilerden uzaklaşıyorduk.

Lakin hareket sadece pasif kalmak ve insanları direnişten alıkoymaktan ibaret değildi. Zamanın idari kadrolarına bizim listelerimizi verip kendilerinin bizden olmadığını ispatlamaya çalışmalarını bile pasiflikle ve kendilerini koruma çabası olarak değerlendirdik. Bizzat sınava aldığımdan dolayı hakkımda sürgün kararı çıkan olaydaki kız öğrencim bile teferruat olarak fetvasını alıp başörtüsünü çıkartmakla yetinmemiş; “Hoca uyarsaydı ben başımı açardım!” diyerek aleyhimde savunma vermişti. Kişiselleştirmiyorum, bu onun kendi tercihi değildi, öyle söylenmesi istenmişti o kadar.

(...)

Yazının Devamı İçin Tıklayın >>>