1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Kurtarıcıları anılmadı diye Diyanet’e tepki göstermeleri makul mü?
Kurtarıcıları anılmadı diye Diyanet’e tepki göstermeleri makul mü?

Kurtarıcıları anılmadı diye Diyanet’e tepki göstermeleri makul mü?

Geçtiğimiz Cuma günü camilerde okunan Cuma hutbesinde Mustafa Kemal’den bahsedilmemesi Müslümanlara Fransız kalan medyayı öfkeye boğdu.

28 Ağustos 2021 Cumartesi 17:01A+A-

HAKSÖZ HABER

Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz haftaki Cuma hutbesinde, Büyük Taarruz, Mohaç, Malazgirt ve Diyarbakır'ın fethi konularına yer ayırdı.

Cuma hutbesinde Mustafa Kemal’in adı anılmadığı için Diyanet’e tepki gösterenler olunca akıllara: “Her daim dine karşı tavır alanların Diyanet’ten beklenti içerisine girmesi anlamlı mı?” eleştirileri geldi.

Sözcü gazetesi bugünkü manşetinde Diyanet’e öfke kusarcasına: “Atatürk’ün adını hutbede anmasanız da onu halkın gönlünden silemezsiniz” yazdı.

Sözcü gazetesinin İslam’a ve Müslümanlara yönelik nefret dili ile kaleme aldığı yazılar hatıra gelince, Sözcü’nün tavrı her zamanki gibi ikiyüzlü bulundu.

Cumhuriyet gazetesi de bugünkü manşetlerinde, siyasiler ve paşalardan alıntılarda bulunarak Diyanet’e yönelik girişilen algı operasyonundaki yerini aldı.

Kemalist medyanın lokomotifi Cumhuriyet gazetesinin sitesinde yer alan bir haberinde, “İYİ Parti'den Diyanet'e sert tepki: Bu Diyanet'in arkasında durmayız” adlı bir haber yayımlandı.

Haber metninde, “Hutbede Diyarbakır'ı fetheden Hazreti Ömer'in komutanı İyaz bin Ganem'in adını anan Diyanet, Büyük Taarruz'un Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ten hiç bahsetmedi.” diye yazdı.

Müslümanlara ve Diyanet'e karşı her türlü çirkin algı operasyonunu ve manipülasyonu büyük bir istekle yazan ve İslam’a yönelik nefret dilini köpürtmeyi amaçlayan Sol ve Kemalist medyanın, mevzu “milli bayramlar” ve “Mustafa Kemal” olunca nasıl ikircikli davrandığı bir kez daha görüldü.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum