1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Kürt Yönetiminden PYD'nin Özerklik Adımına Reddiye!
Kürt Yönetiminden PYD'nin Özerklik Adımına Reddiye!

Kürt Yönetiminden PYD'nin Özerklik Adımına Reddiye!

PYD’nin Suriye Kürdistanında geçici bir yönetim kurduğunu ilan etmesi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından kabul edilmedi.

14 Kasım 2013 Perşembe 15:17A+A-

PYD’nin Suriye Kürdistanında bölgede yaşayan diğer etnik grupların da içinde yer aldığı geçici bir yönetim kurduğunu ilan etmesi KDP liderliğindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi tarafından kabul edilmedi.

Bölgesel Yönetim bunun tek taraflı olarak alınmış bir karar olduğunu gerekçe gösterdi. Bölgesel Yönetimin bu kararının PYD ile ilişkilerde son zamanlarda yaşanan gerilimi daha da tırmandırması bekleniyor.

Suriye Kürdistanını Afrîn, Kobanî ve Cizîr olmak üzere 3 kantona ayıran PYD öncülüğündeki yapı, 3 gün önce bölgedeki Arap, Çeçen ve Hıristiyan temsilcilerinden oluşan 82 kişilik bir etnik ve dinsel azınlığı yanına alarak Genel Meclis kurmuştu. PYD’nin bu girişimini Suriye Kürdistanında ona rakip siyaset güden ve onlarca partiden oluşan Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi (ENKS) tasvip etmemiş ve katılmamıştı. PYD bunun arkasında Barzani ve Türkiye’nin etkisi olduğunu iddia etmişti.

Kürdistan Hükümeti Dış İlişkiler Bürosu Şefi Felah Mistefa, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “PYD'nin kararı tek taraflıdır. Hiçbir diğer grupla herhangi bir görüşme yapılmamıştır. PYD'nin bu ilanı, tek taraflıdır ve sadece PYD tarafından üzerinde karara varılmıştır.” sözlerine yer verdi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum