1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kürt ve Türk Milliyetçiliğinden Etkilenmeler Paneline Davet
Kürt ve Türk Milliyetçiliğinden Etkilenmeler Paneline Davet

Kürt ve Türk Milliyetçiliğinden Etkilenmeler Paneline Davet

Özgür-Der’in aylık olarak düzenlediği dizi panellerde bu yıl “Değişim, Tekâmül ve Kırılmalar Karşısında İslamcılık” üst başlığıyla çeşitli konular tartışılıyor.

10 Mart 2015 Salı 12:49A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür-Der olarak yıllardır sürdürdüğümüz Aylık Paneller dizisinin 2014-2015 döneminde, sahih bir kimlik ve mücadele perspektifi noktasında ortaya çıkan olumsuzlukların nelerden kaynaklandığını ve ne tür tezahürlerle karşımıza çıktığını tartışmayı arzu ediyoruz. Bu yıl yapılan Özgür-Der aylık panelleri işte bu amaca matuf olarak belirlendi. Bu bağlamda;

  • Müslümanlar ve Siyasi Talepleri: Muhalif Tutumdan, Devleti Sahiplenmeye mi?”

  • “Siyaset ve Mücadele Anlayışı: Cemaatten STK’ya, Devrimden Entegrasyona mı?”

  • “Kapitalist İşleyiş Karşısında Tutum: Alternatif Üretmek mi, Çarkın Dişlisi Olmak mı?”

  • “Muhafazakâr-Devletçi Tortular ve Arınma Sürecinde Zikzaklar”

  • “Sol-Liberal Sapma ve Tezahürleri”

  • “Kürt ve Türk Milliyetçiliğinden Etkilenmeler”

  • “Kadının Değişen Konumu: Muhafazakârlık-Modernizm Sarkacı”

  • “Emperyalizm Algısında Tutarsızlıklar” gibi başlıklar altında meseleyi tartışarak doğru tavrın ne olması gerektiği sorusuna cevap aranacak.

     Aylık panellerin altıncısında “Kürt ve Türk Milliyetçiliğinden Etkilenmeler” konusu tartışılacak. Panelde, “İslamcılığın kadim imtihanı milliyetçilik meselesinde gelinen nokta ne ifade ediyor? İslamcılığın yeni bir imtihan alanı olarak Kürt milliyetçiliğine yaklaşım nasıl olmalıdır? Geç dönem milliyetçiliği olan Kürt milliyetçiliğinin tezleri kimleri, nasıl etkilemektedir? Milliyetçi yönelim, hedef ve idealler noktasında İslamcılık üzerinde ne tür etkiler göstermektedir?” soruları müzakere edilecek.

     

    Mehmet Alagöz’ün yöneteceği, Serdar Bülent Yılmaz ve Yılmaz Çakır’ın konuşmacı olduğu program 11 Mart Çarşamba günü yapılacak. Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde yapılacak panel, saat 20.00’de başlayacak.

HABERE YORUM KAT