1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Kürek kemiği hariç hepsi bizim oldu!”
“Kürek kemiği hariç hepsi bizim oldu!”

“Kürek kemiği hariç hepsi bizim oldu!”

Suriye’den Afganistan’a kadar geniş bir coğrafya yardım ve desteğimize muhtaç durumda!

07 Temmuz 2022 Perşembe 12:13A+A-

HAKSÖZ HABER

Müslümanların tarih boyunca en bilinen özelliklerinden birisi yardımlaşmaya verdikleri önemdi. “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” diyen Allah Resulü (sav) Müslüman toplumun hafızasına bu hasleti yerleştirmişti.

Zor geçen kış aylarında savaş bölgelerinde ciddi bir açlık ve yoksulluk yaşandı. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte yeni sorunlarla uğraşan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermemiz gerekiyor. Buhari’de geçen bir hadis-i şerifte malından hayır yolunda harcayanın işlerinin bereketleneceği müjdesi veriliyor. "Kulların sabaha eriştiği her gün (yeryüzüne) iki melek iner. Bu iki melekten biri, 'Allah'ım, malını hayır yolunda harcayan kişiye (harcadığı malın yerine) yenisini ver.' der. Diğeri de, 'Allah'ım, malını (hayır yollarında harcamayarak) elinde tutan (cimrilik eden) kişinin malını telef et.'der."

Malını ihtiyaç sahipleri için harcadıkça malının katlanacağı düşüncesi modern tüketim ilişkileri içinde çok anlamlı gözükmeyebilir. Ancak insanlığın içinden geçtiği süreç bu öğütün ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Mal yığmak yeryüzünü fakirleştirmek ve ifsad etmekten başka bir şeye sebep olmuyor. Çok küçük bir azınlık dünyanın yarısından daha fazla kazanıyor ve refah içinde yaşıyor!

Kurban bayramı ise kapitalist düzenin tasallutuna karşı gerçek bir başkaldırı anlamına geliyor! Malını hayır yolunda harcamak aslında harcadığının sende kalmasına vesile oluyor. Bu durumu özetleyen bir hadis tüm Müslümanların hafızasında yer etmiştir.

Hz. Âişe’den radıyallahu anhâ rivayet edildiğine göre, Resûl-i Ekrem’in ailesi bir koyun kesmişlerdi. Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem bir ara:

- “Ondan geriye ne kaldı?” diye sordu. Hz. Aişe:

- Sadece bir kürek kemiği kaldı, cevabını verdi.

Bunun üzerine Hz. Peygamber;

- “Desene bir kürek kemiği hariç, hepsi duruyor!” buyurdu. (Tirmizî)

Allah Resulü, “Ne infak ederseniz o sizin lehinizedir.” (. Bakara sûresi, 272),“İnfak ettiğinizin karşılığını Allah verir” (Sebe sûresi, 39) âyetlerinin tefsirini yapıyor…

Bu bayramda da Suriye'den Afganistan'a kardeşlerimiz yardımlarımızı bekliyor! Kürek kemikleri hariç geri kalan her şeyi ahiret azığı kılmak için kurbanlarımızı ümmet ile paylaşalım. Paylaştıkça çoğalan birlikteliğimiz ifsad olmuş bir dünya düzenine vereceğimiz en iyi derstir. Aynı zamanda geleceğe bırakacağımız en büyük miras!

kurban-2022-001.jpg

Hesap bilgileri:

Fetih İnsani Yardım Vakfı - Ziraat Bankası İstanbul-Fatih Şubesi - 488-97506961-5008
IBAN: TR 2700 0100 0488 9750 6961 5008

Not: Açıklama kısmına vekalet ve ülke ismi ile telefon numarası yazmanız gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum