1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Kürdistan’daki Ateş Her İdeolojideki Kesimi Yakıyor”
"Kürdistan’daki Ateş Her İdeolojideki Kesimi Yakıyor”

"Kürdistan’daki Ateş Her İdeolojideki Kesimi Yakıyor”

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, "Kürdistan’daki ateş her ideolojideki kesimi yakıyor” dedi.

01 Şubat 2016 Pazartesi 13:04A+A-

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz, "Halkın, HDP'ye verdiği desteği örgüt (PKK’yi kastediyor) yanlış anladı" dedi.
 

Mehmet Yavuz, bugün Urfa’nın Siverek ilçesinde gazetecilerle buluştu.

 

Yavuz, "Kürdistan’daki ateş her ideolojideki kesimi yakıyor” dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) barajı aşması durumunda bölgenin savaş alanı olacağını söylediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

 

“Bu söylemimizde mahcup olmayı çok isterdik. Çözüm süreci ile şehirler silah deposu oldu. Devlet bu olaya seyirci kaldı. Hem devlet, hem örgüt yaşanan bu süreçte sorumludur. Halkların arasına ekilen kin ve nefret tohumlarının sonucunda bu olaylar oluyor.”

 

Kürt halkının gaspedilen haklarının geri verilmesini isteyen Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı, şunları ekledi:

 

“Çatışmalar bitsin ondan sonra bakarız anlayışı yanlıştır. Şiddetin, halkın yaşam alanlarının içine taşınması, bu halka yapılmış en büyük ihanettir. Silahlı örgüttün bu halka zerre kadar saygısı varsa silahlı unsurları şehirlerden çeksin. Halkın HDP'ye verdiği desteği örgüt yanlış anladı. Halk sorunların siyaset ile çözmesi için HDP'ye verdiği desteği silahlı örgüt yanlış anladı."

 

KAYNAK: RUDAW

HABERE YORUM KAT