1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Kürdistan Yargısı, Muhalif Goran Lideri Hakkında Tutuklama Kararı Verdi!
Kürdistan Yargısı, Muhalif Goran Lideri Hakkında Tutuklama Kararı Verdi!

Kürdistan Yargısı, Muhalif Goran Lideri Hakkında Tutuklama Kararı Verdi!

Değişim Hareketi (Goran) Genel Sekreteri Newşirwan Mustafa hakkında tutuklama kararı verildi. Karar, Erbil Mahkemesi tarafından alındı.

16 Haziran 2016 Perşembe 18:00A+A-

Irak Kürdistan’ı merkezli yayın yapan Rûdaw’ın aktardığına göre mahkeme kararını, bazı ses kayıtlarıyla ortaya çıkan, “Newşirwan Mustafa’nın konsolosluklarla petrol boru hattının bombalanmasını istediği” gerekçesine dayandırdı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Goran Sözcüsü Şoreş Hacı, “Newşirwan Mustafa hakkında tutuklama kararı Erbil Mahkemesi ile Asayişi tarafından çıkarılmıştır. Goran olarak, bu kararın yasal temelinin olmadığını belirtiyor, bu dosyayı reddediyoruz” dedi.

Hacı, Goran liderinin, Kürdistan Bölgesi’nde yargının bağımsız olması gerektiğini söylediğini belirterek, “Ancak Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve lideri, bu kararla, yargı ve yargı erkinin Kürdistan Bölgesi’nde korkusuz ve bağımsız olmadığını ispatlamıştır” diye konuştu.

Mahkemenin tutuklama gerekçesi hakkında ise Goran Sözcüsü şunları söyledi:

“Newşirwan Mustafa’nın Erbil Mahkemesi tarafından verilen tutuklama kararı, sahte ses kayıtlarına dayandırılmıştır. KDP bu kayıtların 2014’ten beri kendilerinde olduğunu belirtiyor. Ancak daha sonra yayımlayıp asayiş ve mahkemeye göndermişlerdir.

Newşirwan Mustafa tanınmış bir şahsiyet. Yeri de olduğu için mahkemenin polis aracılığıyla Newşirwan Bey’e bildirimde bulunması gerekiyordu. Fakat onlar, tebligatı Goran’ın Erbil ofisindeki bir polise verdiler.”

Şorış Haci, ses kayıtlarının Newşirwan Mustafa’ya ait olduğunun kanıtlanamayacağına dair belgeleri mahkemeye sunduklarını ve dava dosyasının Süleymaniye Mahkemesi’ne nakledilmesini istediklerini ancak bu talebin reddedildiğini ifade etti.

Temyiz Mahkemesi’nin kararını beklediklerini belirten Haci, “Temyiz Mahkemesi bağımsız mı hareket edecek yoksa parti etkisinde mi kalacak, göreceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT