1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Kürdistan Haşimi’nin İade Talebini Reddetti
Kürdistan Haşimi’nin İade Talebini Reddetti

Kürdistan Haşimi’nin İade Talebini Reddetti

Bağdat yönetimi Tarık Haşimi’nin iadesini isteme talebi Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından reddedildi.

09 Ocak 2012 Pazartesi 10:29A+A-

Irak’ta Başbakan Nuri el Maliki ile Cumhurbaşkanı Tarık el Haşimi arasındaki siyasî kriz devam ediyor.

Irak'ta yayınlanan ez Zaman Gazetesi'nin haberine göre Bağdat yönetimi, Kürdistan Bölgesel Yönetimi sınırlarında bulunan Tarık el Haşimi’nin iadesini talep etti.

Bağdat yönetiminin bu talebi Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından reddedildi. Kürdistan Bölgesel Yönetimi Meclis Sözcüsü Dadyar Hamid Süleyman, “Irak hükümetinin Haşimi’yi iade kararını reddediyoruz.” açıklamasını yaptı.

"HAŞİMİ'Yİ TESLİM EDİN"

Irak İçişleri Bakanlığı Kuzey Irak bölgesel yönetimine bir mektup göndererek, bir süre önce hakkında tutuklama kararı çıkartılan Cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık Haşimi'nin teslim edilmesini istemişti.

Bağdat yönetiminin resmi televizyonu konumundaki Irakiye TV'nin haberine göre mektupta, "Haşimi ve beraberindeki 14 kişinin, terörle mücadele konusundaki ilgili yasa doğrultusunda resmen ve acilen Irak İçişleri Bakanlığı'na teslim edilmesi" istendi.

Tarık Haşimi hakkında, 19 Aralık'ta "terör örgütü kurmak ve finanse etmek" suçlamasıyla tutuklama kararı çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin yardımıyla Süleymaniye kentine giden Haşimi, halen bu kentte bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT