1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kur’an'dan rahatsız olmalarına şaşırmadık! 
Kur’an'dan rahatsız olmalarına şaşırmadık! 

Kur’an'dan rahatsız olmalarına şaşırmadık! 

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda personelin çocukları için Kur’an kursu açılacağı duyurulunca malum çevreler hemen iş başına geçti!

24 Haziran 2023 Cumartesi 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda hâkim, savcı ve personelin çocukları ile gençler için Kur’an kursu açılacak olması “laiklik elden gidiyor” tayfasını harekete geçirmiş…

Cumhuriyet konuyu haberleştirme ihtiyacı duyarken “hukukçu” olarak nitelenen Celal Ülgen, “İmamlar önce okula, şimdi adliyeye giriyor. Laikliğe aykırı” sözleriyle laiklerin endişelerini dile getirmiş. Bir de sol-Kemalistlerin değişmez geleneği olduğu üzere sığıntı kontenjanından emekli müftü Gani Aşık da “Şeriatın ayak sesleri” diyerek “endişelere” hak verdiğini söylemiş.

İnsanların çocuklarının Kur’an kursuna gitmesinden rahatsız olan bir zihniyet sorunu ile karşı karşıyayız. Bu insanların kafalarındaki toplumu hayal edebiliyor musunuz?  Kur’an'dan rahatsız olmalarına bu yüzden şaşırmadık! 

 Kartal Müftülüğü tarafından organize edilen Kur’an kursu 7-20 yaş arasındaki kız ve erkekler için adliyenin mescidinde verilecek. Müftülüğün bu çalışmasının ise bütün devlet kurumlarına yayılması gerektiğini görmek gerekiyor. Yaz aylarında okulların tatil olması sebebiyle çocukların vakitlerinin değerlendirilmesinde Kur’an kursları önemli bir boşluğu dolduruyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum