1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kur'an okuyup enkaza direndi
Kur'an okuyup enkaza direndi

Kur'an okuyup enkaza direndi

5'inci günde enkaz altından çıkartılan depremzede, kurtarılma anı boyunca sesli şekilde Bakara Suresi'ni okudu.

10 Şubat 2023 Cuma 18:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye ve Suriye’yi etkisi altına alan deprem bütün dünyanın gündeminde. Beşinci güne girilirken ağırlaşan şartlara rağmen sevindirici haberler gelmeye devam ediyor.

104 saat geride bırakılırken, ekiplerin afet bölgelerindeki çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kahramanmaraş’ta bir  Osman Fırat isimli afetzede 5'inci günde enkaz altından sağ çıkarıldı.

Polis Arama Kurtarma ekipleri tarafından ulaşılan şahıs, sıkıştığı yerden çıkartılana kadar Bakara Suresi'nin 285 ve 286'ncı ayeti olan ve Türkiyeli Müslümanların “Amenerrasulü” olarak ifade ettikleri kısmı okudu.

Türkiyelilerin depremin yıkıcı etkilerine direnmek için ortaya koydukları direniş biçimini namaz, Kur’an ve tekbirler şekillendiriyor. İslam düşmanları rahatsız olsa da "üzerinde şüphe olmayan" Kur’an-ı Kerim sayesinde ayakta durmaya çalışan insanları hiçbir şey yıkamayacaktır!

Bakara Suresi'nin son iki ayetinin Türkçe meali şöyle:

"Allah'ın elçisi ve müminler, Rabb'inden ona indirilene iman ettiler. Her biri Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine inandılar. 'O'nun elçileri arasında ayırım yapmayız.' ve 'İşittik, itaat ettik, bağışlamanı dileriz Rabb'imiz, gidiş sanadır.' dediler. Allah hiçbir kimseyi, gücünün yetmediği bir şeyle yükümlü kılmaz, lehinde olanı da kendi kazandığıdır, aleyhinde olanı da kendi kazandığıdır. Rabb'imiz, unutur veya yanılırsak bizi cezalandırma. Bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme. Üstesinden gelemeyeceğimiz şeyleri boynumuza borç kılma. Bizi bağışla, ayıplarımızı ört ve bize rahmetinle muamele buyur. Sen bizim sahibimiz ve yardımcımızsın, artık inkarcı topluluğa karşı bize yardım et."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum