1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kur'an-ı Kerim, Ortaokul ve Lisede Seçmeli Ders
Kuran-ı Kerim, Ortaokul ve Lisede Seçmeli Ders

Kur'an-ı Kerim, Ortaokul ve Lisede Seçmeli Ders

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden 12 yıllık zorunlu eğitime ilişkin yasa teklifinde yapılan değişiklikle 'Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatı' seçmeli ders oldu.

30 Mart 2012 Cuma 09:59A+A-

Kanun teklifinin 9. maddesinin görüşmeleri sırasında AK Parti 'Kur'an-ı Kerim ile Peygamberimiz'in hayatının lise ve ortaokullarda seçmeli ders olması ve imam hatip ortaokullarının açılması' yönünde önerge verdi.

MHP'nin de 'evet' oyu verdiği önergeye 306 kabul, 85 'ret' oyu çıktı.

Kabul edilen önerge ile 9. madde "Ortaokul ve liselerde, Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimiz'in hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulur. Bu okullarda okutulacak diğer seçmeli dersler ile imam hatip ortaokulları ve diğer ortaokullar için oluşturulacak program seçenekleri Bakanlıkça belirlenir." şekline dönüştürüldü.

AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, "Bu önerge ile milletimizin uzun zamandır beklediği, arzu ettiği bir talebi gerçekleştiriyoruz. Bugün tarihî bir gündür, gurur günüdür, onur günüdür. Bu sadece milletimizin talimatı değil, aynı zamanda Anayasa'nın 24. maddesinin de emridir." dedi.

CHP'den İtiraz

CHP'lilerin 'laik Cumhuriyet'e ve Anayasa'ya aykırı' diye itiraz ettiği önergeyle ilgili söz alan CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi, "Kutsal kitabımız olan Kur'an-ı Kerim, oy uğruna siyasete alet edilmiştir." iddiasında bulundu.

MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır ise "Çok hayırlı bir iş yapıyoruz. Cumhuriyet tarihinin en önemli, geleceğe kalacak çocuklarımızın bizi rahmetle anacağı çok hayırlı bir iş yapıyoruz. Buna katkısı olan herkesten Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

BDP milletvekillerinin 'eğitimin anadilde' yapılmasını öngören teklifi ise reddedildi.


 

Erdoğan: "Kimse Tekme Tokat O Derse Sokulmayacak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kur'an-ı Kerim derslerinin seçmeli olarak Milli Eğitim müfredatlarına girmesine yapılan eleştirilere değindi.

Başbakan Erdoğan yurtdışı ziyaretinin dönüşünde Esenboğa Havaalanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Seçmeli olarak Kur'an-ı Kerim dersinin konulmasına tepki gösterenlere Başbakan Erdoğan dersin seçmeli olduğunu ve kimsenin zorla bu dersi almayacağını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"İsteyen girecek bu derse. İstemeyen girmeyecek. Kimse mecbur değil. Niye bundan rahatsız oluyorlar. KESK'in mensubunu tekme tokat o derse mi sokacaklar. Çocuğunu tekme tokat derse mi sokacaklar. Hiç rahatsız olmaya gerek yok. Ama dert başka. Hemen ayrımcı damgasını vuruyorlar. Hemen iyot gibi ortaya çıkıyorlar "

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum