1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ETİYOPYA

  4. Kuraklığın Sürdüğü Etiyopya’ya İHH’dan Acil Yardım
Kuraklığın Sürdüğü Etiyopya’ya İHH’dan Acil Yardım

Kuraklığın Sürdüğü Etiyopya’ya İHH’dan Acil Yardım

İHH İnsani Yardım Vakfı, bölgesel kuraklık sorunu ve gıda krizinin yaşandığı Etiyopya’da acil gıda dağıtımlarına başladı.

29 Şubat 2016 Pazartesi 19:23A+A-

Kuraklıktan en fazla etkilenen bölgelerinin başında gelen Etiyopya’nın Afar bölgesi ve Somali genelinde 10 milyondan fazla insanı etkileyen kuraklık nedeniyle İHH bölgeye acil yardım ulaştırdı.

Bu kapsamda Etiyopya’nın Somali bölgesinin başkenti Jigjiga’ya bağlı Awroble Köyü’nde ilk etap çalışmaları kapsamında 400 aileye gıda yardımları yapılarak ailelerin bir aylık gıda ihtiyacı karşılandı. İçinde 5 litre yağ, 25 kg. un ve 25 kg. pirinçten oluşan gıda paketleri İHH ekibi ve İHH’nın yerel partner kurumu OWDA tarafından ailelere ulaştırıldı.

Yetersiz yağışlar nedeniyle hasat mevsiminin kötü geçtiği bazı bölgelerde, halkın gıda krizi ile karşı karşıya kaldığı Etiyopya ve Somali’ye giden İHH ekipleri bölgelerde incelemelerde bulundu.

Yetersiz yağışlar nedeniyle kuraklık görülen bölgelerde göletler ve kuyular kururken halkın suya ulaşımı da zorlaşmış durumda. Geneli hayvancılıkla geçinen bölgelerde susuzluk hayvan stoklarının azalmasına ve hasat döneminin de de verimsiz geçmesine sebep oluyor. Yaşanan kuraklığın halkı gıda krizi ile karşı karşıya bıraktığı Etiyopya’da durum kritik seviyeye gelirken beklenen yağışların düşmemesi halinde durumun daha da kötüleşmesinden endişe ediliyor.

Bölgeye ulaşan İHH ekipleri kuraklıkla ilgili bölgede çalışmaya ve durum tespiti yapmaya devam ediyor.

ihh-etiyopya1.jpg

ihh-etiyopya2.jpg

ihh-etiyopya3.jpg

ihh-etiyopya4.jpg

ihh-etiyopya5.jpg

ihh-etiyopya6.jpg

ihh-etiyopya7.jpg

ihh-etiyopya8.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT