1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kumar Sitelerine Devletten Ceza Affı
Kumar Sitelerine Devletten Ceza Affı

Kumar Sitelerine Devletten Ceza Affı

Maliye Bakanlığı, Yeni Akit gazetesinde yer alan “Kumar cezaları buharlaştı / Trilyonluk cezalar kaldırıldı” şeklindeki özel habere skandal bir açıklama geldi.

17 Nisan 2012 Salı 00:17A+A-

Fatih Akkaya'nın Haberi:

Maliye Bakanlığı, dünkü sayımızda yer alan “Kumar cezaları buharlaştı / Trilyonluk cezalar kaldırıldı” şeklindeki özel haberle ilgili bir açıklama gönderdi. Haberimizde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in skandal bir kararla, sahibi oldukları internet sitelerinde usulsüz bir şekilde kumar oynattıkları saptanan Aydın Doğan, Mehmet Emin Karamehmet, Ferit Şahenk ve Şansal Büyüka’ya kesilen yüklü para cezasını bir kalemde sildiği ortaya konuluyordu.

Bakanlık Cezayı da, Geri Çekildiğini De Doğruladı

Bakanlık, gazetemize gönderdiği “tekzip”te bir taraftan, sözkonusu firmalara ceza kesildiğini ve bu cezaların daha sonra geri çekildiğini doğrularken, diğer taraftan “Haberiniz yorum esasına dayandırılarak kamuoyu bilinçli bir şekilde yanıltılmıştır” denildi. Bakanlık açıklamasında özetle şöyle denildi: “Evet bu şirketleri denetleyip, usulsüzlük tespit edince ceza kestik. Şirketler bize dava açtı ve cezaların yeniden değerlendirilmesini istedi. Biz de yeniden değerlendirdik ve cezaları iptal ettik. Cezayı geri çekme yetkimiz vardır. Bu olayda herhangi bir hukuksuzluk bulunmamaktadır.”

“Denetledik”

Açıklama şöyle: “Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı tarafından 5549 sayılı kanun kapsamında ve 2011 yılı denetim programı çerçevesinde Türkiye Jokey Kulübü sanal bayileri nezdinde ‘yükümlülük denetimi’ yapılmıştır.

“Kimlik Tespiti Yapmadıkları İçin Para Cezası Kestik”

“Yapılan denetim sonucunda, sanal bayiler tarafından internet ortamında oynatılan şans oyunlarına ilişkin olarak yükümlü şirketlerin 5549 sayılı kanun ve ikincil mevzuatta öngörülen usul ve içerikte kimlik tespiti yapmadıkları için haklarında idari para cezası kesilmiştir...

“Şirketler Bize Dâvâ Açtı, Yeniden Değerlendirme İstedi”

“...Yükümlü şirketler hem yapılan uygulamalara karşı dava yoluna gitmiş hem de Bakanlığımıza verdikleri dilekçelerde yapılan uygulamanın mevzuata uygunluğu çerçevesinde konunun yeniden değerlendirilmesini talep etmişlerdir.

“Yeniden Değerlendirip İptal Ettik”

“Yapılan değerlendirmeler dikkate alınarak, yükümlü şirketler nezdinde düzenlenen idari para cezaları bakımından yapılacak bir işlem bulunmadığı yönünde Bakanlık Makamından onay alınmıştır. Alınan onaya istinaden yükümlü şirketler nezdindeki idari para cezaları iptal edilmiştir.

“Cezayı Geri Alma Yetkimiz Var”

“İdarenin her zaman için hukuka uygun olmak şartıyla yapmış olduğu bir işlemi geri alabileceği tabiidir. Bakanlığımız tarafından yapılan uygulama bu çerçevede içinde olup, iddia edildiği gibi kimseye özel bir çıkar sağlama amacı bulunmamaktadır.”

Skandalı Akit Ortaya Çıkardı

Türkiye’nin en zenginleri arasında yer alan medya patronları Aydın Doğan, Mehmet Emin Karamehmet ve Ferit Şahenk ile spor yorumcusu Şansal Büyüka’nın sahibi oldukları bahis siteleri ile internet ortamında kumar oynattıkları; kurdukları sanal bayilerle ilgili yükümlülükleri yerine getirmedikleri için idari para cezasına çarptırıldıkları ortaya çıkmıştı. Show TV ile Akşam gazetesinin de sahibi olan Mehmet Emin Karamehmet Grubu bünyesindeki Turktell Bilişim Servisleri A.Ş.’ye ait bilyoner.com’a 997 bin 965 TL, medya patronu Aydın Doğan’ın sahibi olduğu Doğan İletişim Elektronik Servis Hizmetleri ve Yayıncılık A.Ş.’ye ait nesine.com’a 464 bin 244 TL, NTV’nin sahibi olan ve Star TV’yi alarak medya ağını genişleten Ferit Şahenk’in başında olduğu Doğuş Yayın Grubu A.Ş.’ye ait oley.com’a 158 bin 537 TL ve ünlü spor yorumcusu Şansal Büyüka’nın ailesine ait misli.com’a 128 bin 652 TL para cezası kesilmişti. Maliye Bakanlığı’nın, şok bir kararla, internet üzerinden mevzuatlara aykırı bir şekilde sanal kumar oynatan bu kuruluşlara kestiği bu cezaları idari bir tasarrufla kaldırdığını da Akit ortaya çıkardı.

Fatih Akkaya / Yeni Akit 

HABERE YORUM KAT