1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kukla lider, işgali 'ilk elden öğrenmesi' için 14 yaşındaki oğlunu Ukrayna'daki savaşa götürüyor
Kukla lider, işgali 'ilk elden öğrenmesi' için 14 yaşındaki oğlunu Ukrayna'daki savaşa götürüyor

Kukla lider, işgali 'ilk elden öğrenmesi' için 14 yaşındaki oğlunu Ukrayna'daki savaşa götürüyor

Çeçenistan’ın kukla lideri ve Çeçen savaş ağası Ramazan Kadirov, Rusya'nın Mariupol'a yönelik kanlı saldırısını yönetirken, 14 yaşındaki oğlunu da savaşa götürerek ilk elden işgali öğretmeye başlamış.

31 Mart 2022 Perşembe 14:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Ramazan Kadirov, Adem adındaki 14 yaşındaki oğluna “işgal nasıl gerçekleştiriliri” ilk elden öğretiyor.

Ukrayna'nın harap olmuş liman kenti Mariupol’a saldırılarda bulunan Çeçen paralı askerler ve Rus birliklerinin işgalini yerinde gören çocuğun askeri kıyafetler içerisinde gezdiği anlar kayıt altına alındı.

45 yaşındaki Kadirov basına, 12 çocuktan biri olan oğlunun 'silah yoldaşlarımızın başarılarını ve ihtiyaçlarını ilk elden öğrenmesini' istediğini söyledi.

Rusya'nın askeri baskıyı azaltma hamlesine katılmadığını söyleyen kukla lider daha önce de Putin’e seslenerek, ‘senin için ölürüm’ demişti.

Çeçenya'daki düşmanlarına ve muhaliflerine işkence yapmakla suçlanan Kadirov, Kremlin liderine olan bağlılığı nedeniyle 'Putin'in asla sahip olmadığı oğul' olarak anılıyor.

Bu hafta Rus ulusal muhafızlarında Korgeneral rütbesine terfi ettirilen kukla liderin yaptıklarını Çeçenistan halkının onaylamadığı ifade ediliyor.  

 

ramazan-kadirov-ruslan-geremev.jpg

 

Çekilen bir karede askeri giysiler giymiş Adem babasıyla beraber, Kadirov'un uşağı da olan komutanı Ruslan Geremeyev'in hastane yatağını ziyaret ediyor.

Geremeyev’in de Putin düşmanı ve eski başbakan yardımcısı Rus liberal politikacı Boris Nemtsov'un 2015 yılında Kremlin yakınlarında vurularak öldürülmesinin şüphelisi olduğu aktarılıyor.

“Başkomutanımız Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in emrini onurlu bir şekilde yerine getireceğiz" diyen Kadirov, “Bize en önemli ve zor alanlardan birini emanet etti ve güvenini yüzde yüz haklı çıkaracağız… Çok yakında Mariupol'da verilen görevleri tamamlayacağız ve Kiev'i almaya hazır olduğumuz konusunda Rusya Federasyonu Başkanına rapor vereceğiz." dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum