1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kudüs’ü ağzından düşürmeyen İran, Suriye’de Filistinlileri katlediyor
Kudüs’ü ağzından düşürmeyen İran, Suriye’de Filistinlileri katlediyor

Kudüs’ü ağzından düşürmeyen İran, Suriye’de Filistinlileri katlediyor

Tadamon Katliamı’nda, Esed ve İran rejimine bağlı milislerce ‘darp edildikten sonra kurşunlanarak bir çukura atılarak yakılan Suriyelinin iki çocuk babası Yermük kampında yaşayan Filistinli Vesim Siam olduğu ortaya çıktı.

03 Mayıs 2022 Salı 09:29A+A-

HAKSÖZ HABER

Eski bir Esed askerinin ‘Esed işkence merkezleri’nden çıkararak basına ulaştırdığı ve The Guardian tarafından yayımlanan Tadamon Katliamı görüntülerini izleyen ailesi Vesim Siam’ı teşhis etti.

Suriye'de 11 yıldan uzun bir süredir devam eden savaşta Esed rejimi ile ortakları İran ve Rusya yarım milyon insanı katletti. Rejime kesintisiz destek veren İran’ın, Filistin konusundaki “duyarlılığı” da rejime verdiği destek ve Filistinlilere uygulanan şiddetin aracı ve uygulayıcısı olması ile açığa çıktı!

Milyonlarca insanın göç etmek zorunda kaldığı Suriye’de Esed diktatörlüğünü ayakta tutmak için bütün enerjisini buraya aktaran İran, Filistinlilere uygulanan toplu kıyımlardan kendisini mesul görmese de yıllardır Esed’e verdiği destekle adını katiller listesine yazdırdı.

Ülkesinden ayrılamayanların ve mülteci kamplarında kalan sivillerin cani Baas rejimi ile İran’a bağlı milis kuvvetlerce daha önce de defalarca işkenceye maruz kaldığı, öldürüldüğü ve sürüldüğü kayıt altına alınmıştı.  

1980 doğumlu Vesim Siam genç yaşında Filistin’den göç etmek zorunda kalmış ve Yermük kampına yerleşmişti. Filistin asıllı Suriyeli iki kız babası Vesim Siam’ın son görüldüğü yer Tadamon mahallesi olurken acılı aile yıllardır kayıp olarak bildikleri aile fertlerinin canice öldürüldüğünü görünce, ‘Zalimler için yaşasın cehennem’ dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum