1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs'teki Evlerde Çökme Tehlikesi
Kudüs'teki Evlerde Çökme Tehlikesi

Kudüs'teki Evlerde Çökme Tehlikesi

İsrail’in kazıları sebebiyle Kudüs’te çok sayıda ev çökme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.

30 Ağustos 2016 Salı 17:46A+A-

İşgal yönetiminin yürüttüğü kazı çalışmaları nedeniyle Silvan beldesi Vadi Hulve Mahallesi'ndeki binalarda meydana gelen çatlaklar her geçen gün daha da büyüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin sitesinde yer alan habere göre Silvan Bilgi Merkezi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, mahalledeki binalarda son günlerde yeni çatlakların oluştuğunu ve çökmeler görüldüğünü belirtti.

Açıklamada işgal yönetiminin mahallenin altında yürüttüğü kazı çalışmalarından çıkarılan toprak miktarında artış gözlemlendiği ifade edildi.

Bildiride, "Daha önce çatlaklar ve çökmeler Vadi Hulve caddelerinde ve binalarında sadece kış aylarında görülüyordu. Son dönemde eski çatlakların büyüdüğü ve sürekli görülür hale geldiği, ayrıca yeni çatlakların meydana geldiği gözlemlenmeye başladı" ifadesine yer verildi.

Merkezin yetkililerine bilgi veren mahalle sakinleri, çatlakların son günlerde mahalledeki Sıyam Sitesi'nde ve diğer bazı binalarda ortaya çıktığını, sitede Şeyh Davud Ataullah Sıyam ailesine ait 7 daire bulunduğunu, üç ay önce görülmeye başlayan çatlakların son günlerde daha da büyüdüğünü ve sitede aralarında çocukların da bulunduğu 30 kişinin yaşadığını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT