1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs'te Suriye Direnişine Destek Eylemi (VİDEO)
Kudüste Suriye Direnişine Destek Eylemi (VİDEO)

Kudüs'te Suriye Direnişine Destek Eylemi (VİDEO)

Kudüslü Filistinliler, Mescid-i Aksa'nın avlusunda Baas rejimini devirmek üzere ayağa kalkan Suriye halkına destek veriyor.

17 Ocak 2012 Salı 13:42A+A-

Bülent Şahin Erdeğer / HAKSÖZHABER

İşgal altındaki Kudüs'te yaşayan Filistinliler, Mescid-i Aksa'nın avlusunda yaptıkları gösteride Baas rejimini devirmek üzere ayağa kalkan Suriye halkına desteklerini dile getirdi.

Devrimin ilk başladığı Der'a'ya ve Suriye devrimine destek sloganları atan Filistinliler, Mescid-i Aksa'dan Suriye halkına "Baas rejimine karşı yanınızdayız" mesajı gönderdi.

Aşağıdaki ilk iki videoda yer alan gösterileri Filistin’deki Hizb-ut Tahrir örgütü organize ediyor. Ortadoğu ayaklanmaları sürecine Hizb-ut Tahrir, aktif destek verirken, devimlerin İslami bir devlet ile neticelenmesine yönelik verilen mesajlar da dikkat çekiyor.

Son iki video ise Hamas’la irtibatlı olan ve Şeyh Raid Salah'ın yardımcısı Kemal el-Hatib'in ön saflarda görüldüğü 48 Toprakları Filistin İslami Hareketi'nin düzenlediği eylemleri gösteriyor.

İşte Mescid-i Aksa'da yapılan Suriye halkına destek gösterisinden bir görüntü... Görüntüler son Cuma Namazı (13.01.2012) çıkışına ait.

Daha Önce de (6.5.2011) Mescid-i Aksa'dan Suriye Devrimi'ne destek gösterisi düzenlenmişti:

Filistin İslami Hareketi'nin Suriye Devrimine olan desteği sadece Mescid-i Aksa'da Hizb-ut Tahrir tarafından gerçekleştirilen bu eylemlerle sınırlı değil. İşgal altındaki Filistin topraklarında faaliyet gösteren 48 Toprakları Filistin İslami Hareketi de Suriye Devrimine destek yürüyüşü yapmıştı.

Yürüyüşte Filistinliler "Yallah İrhâl Ya Beşşar" (Yallah defol ey Beşşar!) sloganları attı. 48 Toprakları Filistin İslami Hareketi', Türkiye’de Kudüs Muhafızı olarak tanınan Mavi Marmara gazilerinden Şeyh Raid Salah’ın öncülüğünde faaliyetlerini sürdürüyor. Ayrıca 48 Toprakları Hareketi Hamas’ın “İsrail” içindeki kolu olarak tanımlanıyor.

Bir diğer görüntü. Kudüs’te (6 Ramazan) Suriye Devrimine destek gösterisi:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum