1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs'te 'Öfke Günü'
Kudüs'te 'Öfke Günü'

Kudüs'te 'Öfke Günü'

Kudüs’teki Filistinli gruplar, bir Filistinlinin şoförlüğünü yaptığı otobüste cesedinin bulunmasının ardından bugünü 'öfke günü’ ilan etti. Kudüs'ün bazı mahallelerinde Filistinlilerle Siyonist güçleri çatışıyor.

17 Kasım 2014 Pazartesi 15:14A+A-

Bünyesinde Hamas ve Fetih hareketlerini de barındıran ‘Milli ve İslami Güçler’ platformu , Yusuf Ramuni isimli Filistinli gencin katledilmesini protesto amacıyla bugün Kudüs’te 'öfke günü' çağrısı yaptı.

Platform açıklamasında, Ramuni’nin katlinden Siyonist yerleşimcileri sorumlu tuttu ve ‘yerleşimcilerin işlediği suçlara cevap verileceği’ açıklamasını yaptı.

32 yaşındaki Yusuf Ramuni’nin cesedi Pazar gecesi Kudüs’ün Cefat Şaul mıntıkasında şoförlüğünü yaptığı otobüsün içinde iple asılı halde bulundu. Ramuni'nin cesedi daha sonra otopsi yapılmak üzere Hedasa Hastanesi morguna gönderildi.

İşgal polisinin kısa sürede olayı 'intihar' olarak adlandırması, hastane önünde toplanan Ramuni'nin ailesi ve meslektaşlarının tepkisine neden oldu. İş arkadaşları Ramuni’nin intihar etme ihtimalinin olmadığını söyledi.

Yusuf Ramuni’nin iş arkadaşı Asım Fakih, Ramuni’nin otobüsün içerisinde boğularak öldürüldüğüne dair birçok kanıtın olduğunu, en önemli kanıtın ise vücudundaki darp ve çürük izleri olduğunu söyledi.

Kudüs’te çatışmalar

Bu arada Kudüs'teki Al Jazeera muhabiri, Filistinli gencin cesedinin bulunmasının ardından kentin değişik bölgelerinde Filistinliler ile işgal güçleri arasında başlayan çatışmaların devam ettiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı, Doğu Kudüs’teki Ebu Deys, Ayzeriye, Tur Mahallesi ve Ras Amud Mahallesi’nde Filistinli gençlerin Siyonist güçlerle çatıştığını aktardı.

Filistinli kadınların Mescid-i Aksa’ya girişi engelleniyor

İigal güçleri iki gündür Filistinli kadınların Mescid-i Aksa’ya girişine izin vermiyor.

Kudüs’teki İslami Vakıflar İdaresi, polisin Pazartesi günü de sadece erkekleri içeri aldığını ve yaşı ne olursa olsun hiçbir kadına giriş izni vermediğini ifade etti.

Bir grup Filistinli kadın Aksa’nın girişinde bekleyerek içeri alınmamalarını protesto etti. İsrail polisi kadınlara giriş izni vermemesiyle ilgili bir açıklama yapmadı. 

Al Jazeera 

HABERE YORUM KAT