1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kudüs Zirvesi Toplantısı Ankara’da Yapıldı
Kudüs Zirvesi Toplantısı Ankara’da Yapıldı

Kudüs Zirvesi Toplantısı Ankara’da Yapıldı

Barış Kenti Kudüs zirvesi 22 Arap Devletinden Bakanların ve Bürokratların ve uluslararası toplumun ve Türkiye Sivil Toplum kuruluşlarının geniş katılımıyla Ankara Sheraton Hotel'de yapıldı.

23 Mart 2015 Pazartesi 15:44A+A-

Ankara’da Arap Devletlerin katılımıyla gerçekleşen Barış kenti Kudüs zirvesi Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Arap Devletler Ligi Türkiye temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fattah Naciri Başkanlığında Ankara Sheraton Hotel’de yapıldı. Barış Kenti Kudüs Zirvesi’nde açılış konuşmasını ev sahibi sıfatıyla Türkiye sanayici İş kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy yaptı. Atasoy, “Kudüs Mescidi Aksa ve Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu’da hiçbir sorun çözülmez. İsrail’de seçim olmuş Binyamin Netanyahu tekrar seçimleri kazanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başkentinden Ankara’dan Barış Kenti Kudüs Zirvesi’nden Binyamin Netanyahu’ya sesleniyorum. Seçim döneminde tekrar kazanırsam Filistin sorunu diye bir sorun olmayacak çünkü Filistin Devleti diye Bir Devlet olmayacak ve Kudüs’te binlerce yeni ev konut inşa edeceğiz açıklamasında bulunmuştunuz. Kudüs ve Mescidi Aksa bizim mabedimizdir Filistin Devleti Filistin Halkı ve Filistin halkının Bağımsızlık mücadelesi başta Türkiye olmak üzere bütün İslam Dünyasının onurudur, şerefidir, namusudur. Müslüman Devletler Arap Devletler ile birlikte organize edilen Barış Kenti Kudüs Zirvesi Binyamin Netanyahu’nun açıklamalarına net bir cevaptır” dedi.

Ankara’da yapılan Barış Kenti Kudüs Zirvesi Türk Televizyonları ve Arap Devletlerin Televizyon kanalları tarafından saatlerce canlı yayınlandı.


Barış Kenti Kudüs zirvesine Ürdün Haşimi Krallığı Filistin Devletinden ve Arap Devletlerinden çok sayıda Bakanlar ve Bürokratlar katıldı. Toplantıda Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yapmış olduğu konuşmada, Barış kenti Kudüs Zirvesi’nin ev sahipleri Arap Devletler ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri’ye ve Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’a teşekkür etti.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Barış Kenti Kudüs Zirvesi’ni Himayelerine alan Ürdün Haşimi Krallığı Kralı Kral Abdullah’a ve Filistin Devlet Başkanlığına ve Mahmud Abbas’a teşekkür etti.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Kudüs meselesi çözülmeden Filistin meselesini, Filistin meselesi çözülmeden İsrail Arap ihtilafını sonlandırmak mümkün değildir. Kudüs sadece siyasi bir konu değildir Kudüs’ün korunması insanlık tarihine karşı büyük bir mesuliyetimizdir” diye konuştu. 

İHA

HABERE YORUM KAT