1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs Yürüyüşü Komitesi Beyrut'ta Toplanacak
Kudüs Yürüyüşü Komitesi Beyrutta Toplanacak

Kudüs Yürüyüşü Komitesi Beyrut'ta Toplanacak

Kudüs Yürüyüşü Yürütme Komitesi, 30 Mart'ta Kudüs Yürüyüşü'nün başlatılmasına karar verdi.

11 Ocak 2012 Çarşamba 16:48A+A-

Uluslararası Kudüs Yürüyüşü Yürütme Komitesi, Kudüs'e yürüyüş etkinliğini organize eden komitelerin temsilcilerinin ikinci toplantısı için hazırlıkların tamamlandığını ve 17-18 Ocak tarihlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenleneceğini bildirdi.

Uluslararası Kudüs Yürüyüşü Yürütme Komitesi dün (10 Ocak Salı) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Beyrut'ta yapılacak toplantıda geçen ay Amman'da yapılan toplantıda alınan kararların uygulanmasının ele alınacağı ifade edildi.

Bildiride ayrıca, Filistin "Toprak Günü"nün 36. yıldönümüne denk gelen 30 Mart günü Kudüs Yürüyüşü'nün başlatılmasına karar verildiği belirtildi.

Beyrut'ta yapılacak toplantıya, dünyanın yedi kıtasını temsil eden ve sayıları kırka ulaşan Uluslararası Kudüs Yürüyüşü Yürütme Komitesi üyeleri katılacak.

Bildiride ifade edildiğine göre, toplantıda yürüyüşün başarılı olabilmesi için uyulacak genel kurallar ile yerel yürütme komitelerinin oluşturulması konuları ele alınacak

Toplantıda ayrıca, bu ayın ortalarından itibaren başlatılacak ve yürüyüşün başlayacağı tarihe kadar devam edecek etkinliklerin konuşulacağı öğrenildi. Bildiride ayrıca, yürüyüşün amacının barış şehri Kudüs'e dikkat çekmek olduğu ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT