1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs ve Tel Aviv'deki Feda Eylemlerinde İki Filistinli Şehit Oldu
Kudüs ve Tel Aviv'deki Feda Eylemlerinde İki Filistinli Şehit Oldu

Kudüs ve Tel Aviv'deki Feda Eylemlerinde İki Filistinli Şehit Oldu

Filistinli gencin ateş açması sonucu bir işgal subayı ölürken biri de yaralandı.

08 Mart 2016 Salı 22:56A+A-

Kudüs ve Tel Aviv'de bugün (8 Mart Salı) akşam saatlerinde gerçekleştirilen iki ayrı feda eyleminde iki Filistinlinin şehit olduğu, bir işgal subayının öldüğü ve iki işgalcinin de yaralandığı ifade edildi.

Tel Aviv'deki Petah Tikva Yahudi Yerleşkesi'nde bu akşam bıçaklama eylemi gerçekleştirerek bir işgalciyi yaralayan Filistinli gencin şehit edildiği bildirildi.

Yediot Ahranot gazetesi internet sitesinde konuyla ilgili yayınladığı haberde, Petah Tikva Yahudi Yerleşkesi'nde Filistinli gencin bıçaklı saldırısında en az bir Siyonistin yaralandığını söyledi.

Haberde, Filistinli eylemcinin işgalcilerden birine bıçakla saldırarak boynundan birkaç kez yaraladığı fakat işgal polislerinin ateş açarak eylemci genci öldürdükleri belirtildi.

Kudüs'te ise Filistinli bir direnişçinin Salahuddin Caddesi'nde silahıyla ateş açarak bir işgal subayını öldürdüğü ve bir askeri de yaraladığı, eylemci gencin işgal güçlerinin açtığı ateş sonucu ağır yaralandığı ve daha sonra hayatını kaybettiği açıklandı.

İşgal rejimi televizyonu 10'uncu kanalı, işgal subayının saldırıda ağır yaralandıktan sonra hayatını kaybettiğini ve bir işgal askerinin de ağır yaralandığını duyurdu.

Haberde, motosikletli bir gencin Salahuddin Caddesi'nde bir grup işgal askerine ateş açtığı ve iki kişiyi ağır yaraladığı, yaralılardan birinin daha sonra öldüğü, eylemci gencin olay yerinden kaçtığı fakat işgal polisinin peşine düştüğü, işgal güçlerinin açtığı ateşle ağır yaralanan gencin bir saat sonra hayatını kaybettiği bildirildi.

FİEM

HABERE YORUM KAT