1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs İşgali Yıldönümünde Küresel Yürüyüş
Kudüs İşgali Yıldönümünde Küresel Yürüyüş

Kudüs İşgali Yıldönümünde Küresel Yürüyüş

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi yarın İstanbul ve Ankara'da "Kudüs Yürüyüşü" tertip ediliyor.

06 Haziran 2013 Perşembe 17:32A+A-

HAKSÖZ-HABER

Uluslararası Kudüs Müessesesi, 7 Haziran'a denk gelen Kudüs'ün işgalinin 46. yıldönümü münasebetiyle "Kudüs… Jerusalem olmayacak" sloganıyla uluslararası düzeyde bir kampanya başlatarak işgal rejiminin Yahudileştirme faaliyetlerine karşı Kudüs kentine destek verilmesini istedi.

Bu çerçevede dünya çapında yaklaşık 200 ayrı noktada Kudüs için yürüyüş tertip edilecek. Türkiye’de de İstanbul ve Ankara’da yapılacak yürüyüşleri Türkiye’de yaşayan Filistinliler organize edecek. Yürüyüşün İstanbul ayağını ise başı özellikle esir takasında özgürleşen Filistinli eski tutsaklar çekecek.

Fatih Camii’nden Saraçhane’ye Yürüyüş

FİDDER tarafından yapılacak yürüyüş 7 Haziran Cuma günü İstanbul’da Cuma namazı sonrasında Fatih Camii’nden başlayacak. Saraçhane Parkına kadar yapılacak yürüyüş basın açıklaması ile sona erecek. Gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak ve Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'nın da katılacağı yürüyüşe Grup Yürüyüş de marşlarıyla destek verecek.

Ankara’da ise 14.00’te İsrail Büyükelçiliği önünde Kudüs yürüyüşü tertip edilecek.

Hatib: Aksa Özgürlüğü İçin Önemli Bir Gün

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki İslâmî Hareket'in genel başkan yardımcısı Şeyh Kemal el-Hatib, Kudüs'ün Mescidi Aksa'nın yer aldığı doğu kesiminin de içinde bulunduğu Filistin topraklarının işgal edilmesinin 46. yıl dönümü münasebetiyle yarın (7 Haziran 2013) gerçekleştirilecek Dünya Kudüs Yürüyüşü'nün Aksa'nın özgürlüğü yolunda atılacak önemli bir adım olacağını söyledi.

Kudüs Muhafızı Şeyh Raid Salah'ın yardımcısı olan Kemal el-Hatib, Ürdün'de yayınlanan es-Sebil gazetesine verdiği demeçte, Siyonist işgal devletinin Arap toplumlarının değiştiğini ve kendisinin hâkim sistemlerle olan tüm hesaplarının bozulduğunu görünce kendini bir çıkmaz içinde gördüğüne dikkat çekerek halkların Kudüs'e açılan doğru bir yol üzerinde olduklarını ifade etti. el-Hatib, yürüyüşün işgal devleti güvenlik teşkilatını da derinden sallayacağını söyledi.

Dünya Kudüs Yürüyüşüne Destek Çağrısı

Bu arada merkezi Beyrut'ta bulunan Uluslararası Kudüs Müessesesi de Dünya Kudüs Yürüyüşüne katılımın en üst düzeyde olması için gayret edilmesi çağrısı yaptı. Uluslararası Kudüs Müessesesi'nin müdürü Yasin el-Hamud konu hakkında yaptığı açıklamada Kudüs davasına duyarlı tüm sivil toplum kuruluşlarını ve bütün fertleri bu yürüyüşe destek vermeye çağırdı.

Uluslararası Kudüs Müessesesi Genel Müdürü Yasin Hammud, düzenlediği basın toplantısında, kampanyanın amacının Kudüs'ün doğusuyla ve batısıyla işgal edilişinin 46. yıldönümünde kentin durumuna dikkat çekmek, Kudüs davasını siyasi ve medyatik söylemlerde etkin hale getirmek, Arap ve İslam ülkeleri halklarının Kudüs'e sempatisinin pratik desteğe ve maddi yardıma dönüşmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Kudüs'ün dini, tarihi ve siyasi konumunu güçlendirmek ve Yahudileştirme faaliyetlerine karşı kapsamlı bir bakış açısıyla Kudüs davasını kalıcı proje haline getirmek istediklerini ifade eden Hammud, İslam ümmetini Kudüs'e destek olmaya, Kudüs halkına maddi ve manevi yardımda bulunmaya davet etti.

Hammud, Kudüs kentine destek olma ve işgal rejiminin kenti tamamen Yahudileştirme projesini engelleme misyonunun tüm Arapların ve Müslümanların sorumluluğu haline geldiğini söyledi.

Dünya Kudüs Yürüyüşü, 7 Haziran Cuma günü Cuma namazından sonra dünyanın çok farklı merkezlerinden harekete geçilmesi suretiyle gerçekleştirilecek.

kudus-e-kuresel-yuruyus.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum