1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs İntifadası'nda Şimdiye Kadar 33 Siyonist Öldü
Kudüs İntifadası'nda Şimdiye Kadar 33 Siyonist Öldü

Kudüs İntifadası'nda Şimdiye Kadar 33 Siyonist Öldü

Kudüs İntifadası işgalcilerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

06 Mart 2016 Pazar 12:51A+A-

İşgal rejimindeki yaygın gazetelerden Yediot Ahranot, Kudüs İntifadası'nda şimdiye kadar 33 kişinin hayatını kaybettiğini ve 321 kişinin de yaralandığını belirtti.

Gazete, Filistinli gençlerin taş atmaları sonucu aracın kontrolünü kaybeden aracın takla atması sonucu bir Yahudinin hayatını kaybetmesiyle ilk kaybı verdiklerini hatırlatarak, daha sonra gelişen intifadada ölenlerden kimisinin bıçaklı, kimisinin araçlı ve kimisinin de silahlı eylem neticesinde hayatını kaybettiğini ifade etti.

Gazeteye göre şimdiye kadar 33 kişi hayatını kaybederken, 321 kişi de yaralandı. Yaralılardan 31'inin durumu ciddiyetini korurken, 8’inin ağır ile orta arası, 50’sinin orta, 218’inin ise hafif derecede yaralı olduğu belirtildi. Saldırılar neticesinde deprasyona girdikleri için hastanede tedavi görenlerin sayısının ise 114 olduğu kaydedildi.

Siyonist işgal rejimin Mescidi Aksa’ya yönelik kirli planları, Yahudi yerleşimcilerin işgal askerleri himayesinde Mescidi Aksa’yı basıp kutsallığını kirletmeleri Filistinli gençlerin Ekim ayında intifada başlatmalarına neden oldu. Bıçaklı ve araçlı eylemlerin yanında, silahlı eylemler de gerçekleştiren Filistinli gençler Siyonist toplumu derinden sarstı. 

FİEM

HABERE YORUM KAT