1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs Halkı Esirler İçin Eylem Yaptı
Kudüs Halkı Esirler İçin Eylem Yaptı

Kudüs Halkı Esirler İçin Eylem Yaptı

Esirlere destek gösterisi yapan Kudüslüler açlık grevindeki esirlerin fotoğraflarını taşıdı.

12 Nisan 2013 Cuma 17:37A+A-

Siyonist işgal zindanlarında açlık grevi eylemi sürdüren Filistinli esirlere destek için Kudüs’te esir yakınlarıyla, Filistin Esir Kulübü’nün düzenlediği haftalık dayanışma etkinliğine birçok eski esir, direniş gruplarının temsilcileri, önemli şahsiyet, toplumun ileri gelenleri ve kalabalık bir halk kitlesi katıldı.

Etkinliğe katılanlar Filistinli esirlerin özellikle açlık grevi sürdüren ve sağlık durumu kritik bir aşamaya gelen Kudüslü esir Samir El-İsavi’nin posterlerini taşımaları dikkat çekerken, açlık grevindeki esirlere bir şey olmadan salıverilmesini talep ettiler.

Kudüslü Esirlerle Özgürlüğe Kavuşanlar Komisyonu Başkanı Ahmed Ebu İsab yaptığı konuşmada “Bu, Siyonist işgal rejiminin zindanlarında bulunan hasta ve grevdeki kahraman esirlerimizle yaptığımız haftalık etkinliğin bir parçasıdır. Geçen hafta kahraman esir Meysere Ebu Hamdiyye’nin şehit olmasıyla başlayan gerginlik devam ederken, hastalıkla boğuşan esirlerin durumu da giderek ağırlaşıyor. Açlık grevindeki esirlerle hasta esirler adına çağrıda bulunuyoruz. Kahraman esirlerimiz ömürlerinin baharını zindanlarda geçirdikten sonra oradan cansız bedenlerinin siyah poşetler içinde çıkarılması Arap ve İslam dünyası için büyük bir ayıptır” dedi.

(Filistin Enformasyon Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT